Ώρα εκλογών

Όπως όλα δείχνουν ο Αλέξης Τσίπρας συγκλίνει προς την κατεύθυνση που έχουν εισηγηθεί μέλη του κυβερνητικού συμβουλίου, σχετικά με την άμεση προκήρυξη εκλογών.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, στην ευρεία κυβερνητική σύσκεψη που έχει συγκαλέσει ο πρωθυπουργός για τις 2 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου,αναμένεται να οριστικοποιηθεί η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.Το σενάριο της σημερινής ανακοίνωσης των εκλογών ενισχύεται απο το γεγονός ότι στη σύσκεψη θα παρευρίσκονται, ο γραμματέας της ΚΟ κ. Χ. Μαντάς και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Κορωνάκης.

Η ημερομηνία διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας ακόμα παραμένει άγνωστη,ωστόσο τις μεγαλύτερες πιθανότητες συγκεντρώνουν οι: 13 ή 20 Σεπτεμβρίου και η 27η Σεπτεμβρίου.

ωρα εκλογωνΠαρόλα αυτά κι ο τρόπος που θα οδηγηθούμε σε εκλογές βρίσκεται αυτήν την ώρα μετέωρος , καθώς υπάρχουν εισηγήσεις που αναφέρονται σε  άμεση παραίτηση της κυβέρνησης ενώ άλλες, προτείνουν εκλογές αφού προηγηθεί η κοινοβουλευτική διαδικασία στην βουλή για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Τέλος, υπάρχει και η επιλογή οι εκλογές να οριστούν την 11η Οκτωβρίου, αφού πρώτα τα θερινά τμήματα έχουν ψηφίσει τους εφαρμοστικούς νόμους του μνημονίου.

Όλα συντείνουν στην κατεύθυνση του άμεσου ξεκαθαρίσματος απο την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα, πράγμα που σημαίνει ότι η ρήξη με τους βουλευτές που καταψήφισαν την συμφωνία στη Βουλή,
πρέπει να θεωρείται κάτι παραπάνω απο δεδομένη.

Νωρίτερα ο Π. Σκουρλέτης μιλώντας στην ΕΡΤ εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να γίνουν πρώτα εκλογές και μετά το συνέδριο του κόμματος αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ οι βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας για τους οποίους δήλωσε ότι δεν μπορεί να καταψηφίζουν τρείς φορές τις επιλογές της κυβέρνησης και να δηλώνουν ότι στηρίζουν τον κυβερνητικό συνασπισμό.

Στον αντίποδα, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας Στ. Λεουτσάκος μιλώντας στον Σκάι τόνισε ότι εκλογές μετά τον 15αύγουστο προκηρύσσονται για να μην προλάβει ο λαός να συνειδητοποιήσει τι θα επακολουθήσει.

 

 

Σχετικά Νέα