Ώρα Αποφάσεων: Η κυβέρνηση στήνει μικρόψυχες, μονοκομματικές φιέστες

Μικρόψυχες, μονοκομματικού χαρακτήρα φιέστες στήνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που σκοπό έχουν την μικροκομματική εκμετάλλευση των μεγάλων οδικών έργων, με την εκφώνηση, ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις, διχαστικών λόγων, διαπιστώνει η Ώρα Αποφάσεων. Σε ανακοίνωσή της με αφορμή τα εγκαίνια του αυτοκινητόδρομου Αθηνών- Πατρών αναφέρει ότι:

«Τα μεγάλα έργα και οι μεγάλες υποδομές έγιναν και γίνονται για την χώρα και τον λαό, διευκολύνοντας τη ζωή του και συμβάλλοντας στην ανάπτυξη. Δεν έχουν πατρότητα, έχουν όμως ιστορία και ταυτότητα.

Τα μεγάλα έργα, όπως οι μεγάλοι οδικοί άξονες, χρειάζονται για να εκτελεστούν αρκετά χρόνια πέραν της τετραετίας, διότι απαιτείται χρόνος για την προετοιμασία, την ωρίμανση και την ολοκλήρωσή τους. Είναι δε, όπως σε όλες τις χώρες, το αποτέλεσμα συγχρηματοδότησης και συνεργασίας με την ΕΕ.

Η φωτογραφία των εγκαινίων θα έπρεπε να είναι εικόνα συναίνεσης, συνέχειας και περηφάνιας όλου του λαού.

Ας σημειωθεί ότι οι αρχικές συμβάσεις προέβλεπαν ότι ένα σημαντικό μέρος από την είσπραξη των διοδίων (διότι τα έργα θα αποπληρωθούν από τα διόδια) θα πήγαιναν στο ελληνικό Δημόσιο, κάτι που δεν ισχύει πλέον».

Η Ώρα Αποφάσεων τονίζει, ότι «τα έργα που παραδίδονται στο λαό, άλλοι τα οραματίστηκαν και άλλοι υπέγραψαν τις συμβάσεις τους για να τις κυρώσει η Βουλή. Άλλοι τα εκτέλεσαν και άλλοι σήμερα τα εγκαινιάζουν. Ποιος θα φανταζόταν, όμως, ότι θα τα εγκαινίαζαν αυτοί που δεν δείχνουν στοιχειώδη σεβασμό στον πολιτικό πολιτισμό, τη δημοκρατία και την αξιοπρέπεια και των οποίων η μόνη “συνεισφορά” ήταν οι καταγγελίες, οι λυσσαλέες αντιδράσεις, οι καθυστερήσεις και, τελικά, η αύξηση του κόστους κατασκευής!».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Νέα