Ύφεση 1,5% – 2% για φέτος- θετικό πρόσημο το 2016 εκτιμά ο Σταθάκης

Ο  υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης εκτίμησε ότι η ύφεση  θα κυμανθεί από 1,5 έως 2%ε για τη φετινή χρονιά, προσθέτοντας ωστόσο ότι το θετικό πρόσημο στην οικονομία αναμένεται να επανέλθει το πρώτο εξάμηνο του 2016.

Σύμφωνα με topontiki.gr, επίσήμανε  πως πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα και να πάμε καλά στην αξιολόγηση, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση διακοπής της χρηματοδότησης:

«Η αξιολόγηση πρέπει να γίνει και να πάει καλά για πάρα πολλούς λόγους: Πρώτον, γιατί ανοίγεται συζήτηση για το χρέος, άρα έχουμε πολύ ισχυρό κίνητρο να προχωρήσει σωστά η αξιολόγηση και δεύτερον, διότι εκτιμώ ότι, εάν παραταθεί για οποιονδήποτε λόγο η διαδικασία της αξιολόγησης, καθυστερούμε πράγματα, τα οποία είναι πέρα από το χρέος. Είναι το θέμα της ανακεφαλοποίησης των τραπεζών που είναι απόλυτα κρίσιμο, μέχρι 31/12. Οπότε είναι ισχυρό το μήνυμά μας. Τεράστια τα οφέλη. Πρέπει να προχωρήσει και να πάμε καλά στη πρώτη αξιολόγηση».

Ο κ.Σταθάκης για τη αποπομπή του Δημήτρη Καμμένου, μετά το σάλο στο twitter, υπογράμμισε  ότι οι χειρισμοί ήταν απόλυτα σαφείς και απέδωσαν. «Δεν νομίζω να έχουμε πρόβλημα στο μέλλον. Δεν είχαμε το προηγούμενο επτάμηνο εκ του αποτελέσματος κρίνοντας. Όπου υπήρξαν προβλήματα αντιμετωπίστηκαν» πρόσθεσε.

Σχετικά με την Task Force, εκτίμησε ότι μπορεί να παίξει θετικό ρόλο, διότι είναι ένα πεδίο διαλόγου, το οποίο δεν αφορά το μνημόνιο, αφορά μεταρρυθμίσεις, οι οποίες συναποφασίζονται με τη κυβέρνηση, μελετώνται και διαμορφώνεται ένα πλαίσιο συμβουλευτικό, μέσα στο οποίο μπορούν να γίνουν αλλαγές.

Σχετικά Νέα