Όταν οι πίτες λέγονταν «πλακούντες»

και η τυρόπιτα, «Τυρόνωτος Πλακούς»

Συνταγή του 4ου π.χ.  αιώνα, αρχαία Αθήνα

Εάν η Ελλάδα είναι η χώρα όπου οι πίτες έχουν την τιμητική τους, η αρχαία Ελλάδα, υπήρξε ο τόπος όπου οι πίτες ή πλακούντες αρχαιοελληνιστί, γνώρισαν την απόλυτη δόξα!

Διαβάστε την συνταγή ΕΔΩ

 

 

 

 

Φρέσκο κατσικίσιο τυρί ή φέτα ή ανθότυρο ή διάφορα τυριά, μαζί και καπνιστά, τυλίγονταν μέσα αφράτες ζύμες και ψήνονταν όχι στα αρτοποιεία της αρχαίας Αθήνας, όπως εσφαλμένα θα υποθέσετε αλλά στα «Τυροπιτάδικα» της εποχής!
Ξέρω, ήδη ακούγεται απίστευτο ότι η Αθήνα του 5ου π.χ. αιώνα διέθετε επαγγελματικά αρτοποιεία, τα οποία σημειωτέον, ζύμωναν και πρόσφεραν καθημερινά στους πλούσιους πελάτες τους περισσότερα από 70 είδη ψωμιού!
Το γεγονός όμως ότι υπήρχαν και τυροπιτάδικα ξεπερνάει κάθε φαντασία!

Σχετικά Νέα