Όσοι έχουν χρήματα στο εξωτερικό να τα δηλώσουν πριν δεχτούν την πρόσκληση του ελέγχου

Στο θέμα της λίστας που παρέλαβε η κυβέρνηση από το γερμανικό κρατίδιο αναφέρθηκε με ανακοίνωσή του και ο Τρύφων Αλεξιάδης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών χαρακτηρίζει ως τουλάχιστον προκλητικό να παριστάνουν κάποιοι τους έκπληκτους γιατί θα υλοποιηθεί νόμος του Αυγούστου, ενώ καλεί όσους έχουν χρήματα στο εξωτερικό να τα δηλώσουν πριν δεχτούν την πρόσκληση του ελέγχου.elenchos-ton-exodon-ypopsifion-se-ekloges-apo-ton-geniko-elegkti

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Αλεξιάδη:

1. Είναι σαφής η προσπάθεια ορισμένων να αποδομήσουν και να υπονομεύσουν την όλη προσπάθεια. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να μας ενδυναμώσουν στις ελεγκτικές ενέργειες που ήδη ξεκίνησαν.
2. Είναι τουλάχιστον προκλητικό, να παριστάνουν ορισμένοι τους έκπληκτους, γιατί θα υλοποιήσουμε νόμο του Αυγούστου (4336/14.08.2015) για την εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων στο εσωτερικό και εξωτερικό!
3. Είναι σίγουρο ότι η ανησυχία αυτών που έχουν χρήματα (μη φορολογημένα νόμιμα) στο εξωτερικό, θα αποτυπωθεί με διάφορους τρόπους. Τους συμβουλεύουμε να μην ανησυχούν απλά, αλλά να φροντίσουν άμεσα να τακτοποιήσουν τα φορολογικά τους θέματα, πριν δεχτούν την πρόσκληση ελέγχου. Το παράδειγμα άλλων χωρών με τη διαδικασία της αυτοκαταγγελίας (π.χ. Γερμανία) είναι ήδη στους σχεδιασμούς μας.
4. Στη μικρή μερίδα Μ.Μ.Ε. και δημοσιογράφων που ξεκίνησαν την άμεση ή έμμεση κριτική για τη συγκεκριμένη λίστα, θα τους θυμίσουμε τι έγραψαν (ή μάλλον τι αποσιώπησαν) όταν είχε παραληφθεί η αντίστοιχη λίστα Λαγκάρντ το 2010. Η λίστα που παρέλαβε η κυβέρνηση έχει ήδη παραδοθεί στους οικονομικούς εισαγγελείς (από την Παρασκευή 27.11.2015) και θα ελεγχθεί με συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο που ήδη συντάχθηκε και προχωρά σε υλοποίηση.

 

Σχετικά Νέα