Όσμπορν:«Είναι απόλυτα σαφές ότι χρειαζόμαστε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στην Ευρώπη για το προσφυγικό»

osborn

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Όσμπορν  δήλωσε στο πρακτορείο Reuters, στο περιθώριο της συνόδου της G20 που πραγματοποιείται στην Τουρκία

«Ευρώπη και Βρετανία θα πρέπει να προσφέρουν άσυλο σε εκείνους που εγκαταλείπουν τις χώρες τους επειδή εκεί υφίστανται διώξεις, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να αυξήσουν την παροχή βοήθειας, να πατάξουν τους διακινητές και τη σύγκρουση στη Συρία για να αντιμετωπιστεί η μεταναστευτική κρίση»,ενώ πρόσθεσε«Είναι απόλυτα σαφές ότι χρειαζόμαστε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στην Ευρώπη».

Παράλληλα,ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών είπε«Ναι, θα πρέπει να προσφέρουμε άσυλο σε εκείνους που πραγματικά αντιμετωπίζουν διώξεις στις χώρες τους. Χώρες, όπως η Βρετανία το έκαναν πάντα, είμαστε μία από τις ιδρύτριες-χώρες του συστήματος χορήγησης ασύλου. Θα δεχτούμε, όπως ανακοίνωσε κι ο πρωθυπουργός, χιλιάδες επιπλέον (πρόσφυγες)».Επίσης,συνέχισε «Αλλά ταυτόχρονα, θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι φτάνει βοήθεια στους προσφυγικούς καταυλισμούς στα σύνορα… Πρέπει να πατάξουμε αυτές τις εγκληματικές συμμορίες που εμπορεύονται την ανθρώπινη δυστυχία και θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και σκοτώνουν ανθρώπους».

Η επίλυση της μεταναστευτικής κρίσης απαιτεί ακόμη την αντιμετώπιση της «σατανικής» διοίκησης του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ στη Συρία και της ένοπλης οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), είπε ο ‘Οσμπορν. «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα από την πηγή του, η οποία είναι το σατανικό καθεστώς Άσαντ και οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους και χρειαζόμαστε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για μία πιο σταθερή, ειρηνική Συρία. (Είναι) μία τεράστια πρόκληση φυσικά, αλλά απλά δεν μπορούμε να αφήνουμε να μαίνεται αυτή η κρίση. Πρέπει να εμπλακούμε σε αυτήν» κατέληξε.

Σχετικά Νέα