Δημοσιεύθηκε στις: Τρ, Σεπ 20th, 2016

Χρ. Σπίρτζης: Λασπολόγοι όσοι διακινούν ότι διευκόλυνα τον Καλογρίτσα

%ce%b4%ce%b7%ce%b4%ce%b3%ce%b4Υπέρ της διενέργειας ελέγχου για όλα τα δάνεια στην Τράπεζα Αττικής τάχθηκε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, σε χθεσινή συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra», ενώ τόνισε ότι δεν έχει καμία εμπλοκή στη διαχείριση της τράπεζας.

«Πώς διευκόλυνα τον κ. Καλογρίτσα ή οποιονδήποτε άλλο κύριο να πάρει δάνειο στην τράπεζα Αττικής; Πώς διευκόλυνα τον κ. Καλογρίτσα να συμμετέχει στον διαγωνισμό και μάλιστα να ευνοηθεί απ΄ ότι καταλαβαίνω να υπονοούν οι λασπολόγοι που το διακινούν»; ανέφερε ο κ. Σπίρτζης για να προσθέσει: «Το να το λένε μόνο είναι λάσπη στον ανεμιστήρα (…) Αν είναι να ποινικοποιούνται οι φιλικές σχέσεις που υπήρχαν ή υπάρχουν για κάθε πολιτικό, με συγχωρείτε αλλά αυτό είναι τρέλα, είναι παράνοια».

Ο υπουργός Υποδομών διευκρίνισε ότι η σχέση του με την Τράπεζα Αττικής «είναι στο ότι έχω ένα λογαριασμό» και πρόσθεσε ότι δεν έχει ούτε δάνεια, ούτε κάποια συνεργασία. «Το ΤΣΜΕΔΕ ήταν και είναι μέτοχος», σημείωσε. Όπως εξήγησε, κατά την περίοδο που ήταν πρόεδρος του ΤΕΕ από το 2010 έως το 2015, η εμπλοκή που είχε με την Τράπεζα Αττικής ήταν «να παλεύει να τη σώσει από όσους το συγκεκριμένο διάστημα πίεζαν το ταμείο να την πουλήσει και να μην έχει αυτή την επένδυση μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, δηλαδή επί της ουσίας να χάσει το ταμείο των μηχανικών τα λεφτά που είχε επενδύσει εκεί».

«Κάποιο άλλο είναι το παιχνίδι που παίζεται και κάποια άλλη είναι η ομάδα που σταθερά επιδιώκει η τράπεζα να φύγει από τον δημόσιο έλεγχο και να ελεγχθεί από άλλα κέντρα», συμπλήρωσε ο κ. Σπίρτζης.

Αναφορικά με τα πόθεν έσχες των υπερθεματιστών για τις τηλεοπτικές άδειες ο κ Σπίρτζης είπε ότι τάσσεται υπέρ του να δοθούν όλα τα πόθεν έσχες όχι μόνο στη Βουλή, αλλά και στη δημοσιότητα, όπως και όλοι οι έλεγχοι που έχουν γίνει όχι μόνο στην Τράπεζα Αττικής, αλλά και σε όλες τις τράπεζες.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo