Δημοσιεύθηκε στις: Πα, Απρ 1st, 2016

Χρ. Μαντάς: Να αντιπαλέψουμε με ανθρωπιά το κλείσιμο των συνόρων

mantas-xristos-syriza-eurokinissi-650-800x547Στην ενημερωτική τηλεοπτική εκπομπή του STAR «Live U», συμμετείχε σήμερα, ο βουλευτής Ιωαννίνων και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς. Απαντώντας σε ερώτημα της Πόπης Τσαπανίδου για το προσφυγικό, ο Χρ. Μαντάς μεταξύ άλλων ανέφερε :
«Το ζήτημα έχει ευρωπαϊκή διάσταση και θα έχει διάρκεια. Οι πρόσφυγες είναι άνθρωποι που έφυγαν από τις εστίες τους εξ αιτίας του πολέμου και της φτώχειας. Οπωσδήποτε προβλήματα υπάρχουν. Το κρίσιμο για μας ζήτημα, είναι να αξιοποιήσουμε το κλίμα ανθρωπισμού και αλληλεγγύης που εκδηλώθηκε σε όλη την Ελλάδα και να αντιμετωπίσουμε τον εγκλωβισμό των ανθρώπων αυτών στην χώρα μας που προκάλεσε η μονομερής ενέργεια των χωρών του Βίζεγκραντ να κλείσουν τα σύνορα. Έχει δυσκολίες το όλο ζήτημα, πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες μας και να μην δίνουμε βάση στη διασπορά ψευδών ειδήσεων, είναι όμως ένα ζήτημα διαχειρίσιμο.

Επομένως δεν πρέπει να παρασυρόμαστε σε ακροδεξιές απόψεις και πρακτικές. Η χώρα μας έχει ανάλογες εμπειρίες και γνωρίζει από προσφυγιά και μετανάστευση.»

Αναφορικά με απόψεις που έχουν εκδηλωθεί εντός του ΣΥΡΙΖΑ και καταγράφουν διαφωνίες για τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας ο Χ. Μαντάς είπε:

«Υπάρχει μια αγωνία σε μια δύσκολη συμφωνία και υπάρχουν διαδικασίες που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Πρέπει να γίνουν σύντομα οι απαραίτητες προσλήψεις, να στελεχωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες και να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα που έχουν προκύψει μέσα στο σφιχτό πλαίσιο που όλοι γνωρίζουμε. »

 

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo