Χρ. Βερναρδάκης: Η ΝΔ συνεπάγεται ακραία λιτότητα και διάλυση του κοινωνικού κράτους

«Η κυβερνητική παραγωγικότητα το επόμενο διάστημα θα αυξηθεί κατακόρυφα και μέχρι τον Σεπτέμβριο τα αποτελέσματα θα είναι εντυπωσιακά», σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης.

 

Ερωτηθείς -από την «Εφημερίδα των Συντακτών»- για το εάν ανησυχεί για νέες καθυστερήσεις στη διαπραγμάτευση, ο υπουργός Επικρατείας απαντά: «Μα, δεν έχει πλέον νόημα οποιαδήποτε καθυστέρηση! Υπάρχει μια συμφωνία, είναι απολύτως οριοθετημένη, έχει ακυρωθεί από όλες τις πλευρές πλέον κάθε πρόσχημα καθυστέρησης».

Εξάλλου τόνισε «ρύθμιση του χρέους και αντίμετρα δημιουργούν συνθήκες εξόδου από την επιτροπεία και την οικονομική κρίση χωρίς περαιτέρω λιτότητα».

Στον αντίποδα, το πολιτικό σχέδιο της ΝΔ, σύμφωνα με τον Χρ. Βερναρδάκη: «Βεβαίως ελλοχεύει ο κίνδυνος για νέα μνημόνια –πρόκειται για τον κίνδυνο που εκπροσωπεί η νεοφιλελεύθερη ΝΔ και ο Κ. Μητσοτάκης. Είναι το πρόγραμμα της ακραίας λιτότητας, της διάλυσης του κοινωνικού κράτους και της ανακατανομής πλούτου υπέρ των πλουσίων», υποστηρίζει επίσης στη συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Σχετικά Νέα