Χρηστίδης: Πλήρης διαφάνεια και για παραγγελία και για παραλαβή του C4i

«Εμείς θέλουμε για όλες τις υποθέσεις να υπάρχει πλήρης διαφάνεια. Αυτό προφανώς αφορά και την παραγγελία και παραλαβή του C4i» δήλωσε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.

«Τι λέμε λοιπόν. Ακριβώς όπως έρχεται στην επιφάνεια μία συζήτηση, η οποία γίνεται για παραγγελία του C4i, φαίνεται ότι υπάρχει ένα βούλευμα, το οποίο αναφέρει τρεις πρώην υπουργούς της ΝΔ ότι πιθανώς ζημίωσαν με 147 εκατ. ευρώ το ελληνικό Δημόσιο. Εμείς ούτε δικάζουμε κάποιον ούτε καταδικάζουμε κάποιον. Τι λέμε. Για ποιο λόγο, ενώ αυτό το βούλευμα έπρεπε να έχει έρθει κατευθείαν στη Βουλή -διότι αυτή είναι η συνταγματική διαδικασία- για ποιο λόγο λοιπόν έναν χρόνο μετά δεν έχει έρθει στη Βουλή και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο πήγαμε στον Άρειο Πάγο και γι’ αυτό πιστεύουμε ότι όλο το επόμενο διάστημα πρέπει να διερευνηθούν όλες οι υποθέσεις, οι οποίες αφορούν ζητήματα που είτε είναι είτε δεν είναι σκάνδαλα, αλλά έρχονται στο φως της δημοσιότητας, είτε αυτά αφορούν υποθέσεις πριν από δέκα χρόνια ή πριν από δέκα ημέρες».

Απαντώντας στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού περί «θεσμικού ατοπήματος», ο κ. Χρηστίδης σημείωσε: «Ήμασταν εξαιρετικά προσεκτικοί όσον αφορά την εμπλοκή του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας. Δεν είπαμε ποτέ τίποτα. Είναι το Μαξίμου, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, οι οποίοι εμπλέκουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πραγματοποιώντας αυτοί θεσμικό ατόπημα με βάση την ανακοίνωση, την οποία έβγαλαν προχθές το βράδυ, στο οποίο επιχειρούν να πουν ότι το Κίνημα Αλλαγής εμπλέκει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η ΝΔ δεν απαντά».

«Δεν είπαμε ότι αναφερόμαστε σε συγκεκριμένο πρόσωπο. Εμείς λέμε ότι πρέπει να διερευνηθούν όλες οι υποθέσεις, όπως αναφέρεται μία σειρά δικογραφιών που έχουν έρθει το τελευταίο διάστημα σε πρώην πρωθυπουργούς, σε πρώην υπουργούς, σε πρώην άλλα στελέχη, άρα, πρέπει να διερευνηθούν για όλα τα πολιτικά πρόσωπα, εμείς αυτό λέμε, τόσο απλά, τόσο καθαρά και τόσο κατανοητά από τον κόσμο. Ο κόσμος καταλαβαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στη Δικαιοσύνη» πρόσθεσε.

Σχετικά Νέα