Δημοσιεύθηκε στις: Τε, Ιούλ 6th, 2016

Χουλιαράκης:Απίστευτες φαιδρότητες τα όσα λέει ο Γκάλμπρειθ

Giorgos_Xoyliarakis-1024x768Καμία θεσμική θέση στην διαπραγμάτευση δεν είχε ο Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκης, διαψεύδοντας τα όσα σχετικά υποστήριξαν στελέχη της αντιπολίτευσης στο περιθώριο της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για την κύρωση της απόφασης του Συμβουλίου της Ε.Ε. για το σύστημα των ιδίων πόρων της Ένωσης.

Μάλιστα ο Γ. Χουλιαράκης, ο οποίος από τον Απρίλη ως τον Αύγουστο του 2016 συμμετείχε ως αντιπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης στα τεχνικά κλιμάκια της διαπραγμάτευσης, επισήμανε ότι σε όλο το διάστημα της διαπραγμάτευσης δεν είδε ποτέ τον Τζ. Γκάλμπρεϊθ σε καμία από τις σχετικές συσκέψεις.

Απαντώντας στα όσα λέει ο ίδιος ο Τζ. Γκάλμπρεϊθ στο βιβλίο του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι πρόκειται για «απίστευτες φαιδρότητες κι ανεκδιήγητους δονκιχωτισμούς».

Νωρίτερα, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Ν.Δ., Γ. Βρούτσης, και του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη, Αν. Λοβέρδος, είχαν αξιοποιήσει το βιβλίο του Τζ. Γκάλμπρεϊθ για να επαναφέρουν την παραφιλολογία για το «σχέδιο Β» του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo