Χιλή:Στους 13 φτάνει ο αριθμός των νεκρών μετά τον φονικό σεισμό των 8,3 βαθμών

neos-seismos-78-rixter-xili-video

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό,στους 13 φτάνει  ο αριθμός των νεκρών μετά τον φονικό σεισμό των 8,3 βαθμών που σημειώθηκε την Τετάρτη στη Χιλή.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της εθνικής υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων (ONEMI) στο Σαντιάγο,ο  υφυπουργός Εσωτερικών Μαχμούντ Αλέγου δήλωσε «Ο αριθμός των θανάτων έφθασε στους 13».
Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός έκανε λόγο για 12 νεκρούς και πέντε αγνοούμενους,όμως το νέο θύμα είναι ένας άνδρας η σορός του οποίου ανακαλύφθηκε από την αστυνομία σε μια ακρογιαλιά κοντά στο λιμάνι της πόλης Κοκίμπο.

Ο έκτος ισχυρότερος για την ιστορία της Χιλής χαρακτηρίζεται ο σεισμός,ενώ είναι και ο ισχυρότερος που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα παγκοσμίως αυτή τη χρονιά.Στην περιοχή της πόλης Κοκίμπο κηρύχθηκε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ενώ η πρόεδρος Μισέλ Μπατσελέτ επισκέφθηκε δύο φορές την περιφέρεια αυτή και συναντήθηκε με κατοίκους.Τα κύματα έπληξαν πολλές παραθαλάσσιες πόλεις στις περιοχής της Κοκίμπο και του Βαλπαραΐσο.

Στην πρωτεύουσα Σαντιάγο, ο σεισμός οδήγησε χιλιάδες ανθρώπους να βγουν τρομοκρατημένοι στους δρόμους. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε μεγάλο μέρος της Αργεντινής, ακόμη και στο Μπουένος Άιρες, 1.400 χιλιόμετρα από το επίκεντρό του.

Σχετικά Νέα