Χατζηδάκης: Πολιτική σχιζοφρένεια οι κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ για τη ΔΕΗ

«Οι κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στη ΝΔ για τη ΔΕΗ είναι πολιτική σχιζοφρένεια όταν οι ίδιοι έχουν προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ δωρεάν, τσάμπα, χωρίς κανένα οικονομικό αντάλλαγμα για τη ΔΕΗ και το δημόσιο»,  δηλώνει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, διερωτάται: «Πώς όταν κάποιος δίνει τη μισή ΔΕΗ δωρεάν εγκαταλείποντας τους μισούς πελάτες της, έρχεται και κατηγορεί τον πολιτικό του αντίπαλο ότι θέλει να κάνει ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Έχει καταλάβει ότι συμφώνησε με την τρόικα το ‘15 ότι μέσα σε 4 χρόνια θα κατέβει στο 50% χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα όταν ο Σαμαράς είχε περάσει νόμο για τη μικρή ΔΕΗ; Θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε. Ο μονός που βγαίνει κερδισμένος από την απαξίωση της ΔΕΗ και την κατάρρευσή της είναι οι ανταγωνιστές και αυτό συμβαίνει επί ΣΥΡΙΖΑ. Όλη αυτή η συμφωνία έγινε το ‘15», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «έχουν βγει τα επίσημα στοιχεία από την ίδια τη ΔΕΗ και ο κος Παναγιωτάκης έχει μιλήσει για θέμα ταμειακής ρευστότητας. Δεν έχουν λεφτά για να κινηθούν».

Ο κος Χατζηδάκης επεσήμανε ότι «από πλευράς της δικής μας κυβέρνησης υπήρχε σε εξέλιξη το σχέδιο για τη δική μας ΔΕΗ που στόχευε σε δυο πράγματα: με τα έσοδα που θα έπαιρνε η ΔΕΗ θα αντιμετώπιζε ζητήματα ταμειακής ρευστότητας και να κάνει από την άλλη τις αναγκαίες επενδύσεις για την ίδια την επιχείρηση. Όλος ο κόσμος που ασχολείται με την ενέργεια ξέρει το πρόβλημα της ΔΕΗ.

Είναι θέατρο του παραλόγου. Τα σχέδια που υπήρχαν με την δική μας κυβέρνηση τα πάγωσαν και δεν δίνουν την δυνατότητα στον ΑΔΜΗΕ να λειτουργήσει κανονικά.

Εμείς είχαμε πει πρώτα να προχωρήσει η διασύνδεση της Κρήτης αλλά εκείνοι (ΣΥΡΙΖΑ) το πάγωσαν. Οι άνθρωποι αυτοί «είναι αλλού». Μου φαίνεται δεν έχουν καταλάβει τί κάνουν κάθε μέρα. Τώρα ο επενδυτής που μπαίνει δεν έχει λόγο να κινηθεί, απλώς θα κάθεται να παίρνει τα έσοδα του ΑΔΜΗΕ.

Ο ΑΔΜΗΕ και ο ΔΕΣΦΑ είναι δίκτυα. Στον ΔΕΣΦΑ προχωρούν σε ιδιωτικοποίηση αλλά στον ΑΔΜΗΕ όχι. Είναι δίκτυα όμως, πρέπει ό,τι κάνουν για το ένα να κάνουν και για το άλλο.

Δεν ισχυρίζομαι ότι η κατάσταση της ΔΕΗ ήταν ιδανική

Τα σχέδιά μας αυτά εγκαταλείφθηκαν και οξύνθηκαν οι παθογένειες της ΔΕΗ. Όταν η ίδια η έκθεση της ΔΕΗ μιλά για θέμα ταμειακής ρευστότητας και ότι αν καταρρεύσει η ΔΕΗ σημαίνει κατάρρευση της χώρας, τί κουβεντιάζουμε; Μόνοι τους το είπαν. Η κυβέρνηση πρέπει να δει το θέμα με σοβαρότητα και να προσγειωθεί στην πραγματικότητα. Η δική μας γραμμή γίνεται και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Αυτό που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι παγκόσμια πατέντα.

Η μετοχή της ΔΕΗ στο χρηματιστήριο έχει καταρρεύσει. Θα έπρεπε να το ξέρει και ο Σκουρλέτης. Αύριο όποιος θέλει να βρει σοβαρό επενδυτή για την ΔΕΗ δεν θα βρει, είναι πολύ πιο απαξιωμένη από όσο σας είπα».

Για το θέμα της πρόσληψης αρχαιολόγων στην εταιρεία, ο κος Χατζηδάκης είπε: «Είναι προτεραιότητα αυτή τη στιγμή; Χρειάζεται σοβαρά μια συζήτηση χωρίς ιδεοληψίες» και πρόσθεσε πως «το θέμα είναι ποιες είναι οι προτεραιότητες της επιχείρησης σήμερα στο συγκεκριμένο σκηνικό. Υπάρχουν πολλές ανάγκες και πράγματα που πρέπει να στηριχτούν αλλά όταν μια επιχείρηση φτάνει σε αυτό το σημείο πρέπει να κάνει και συγκεκριμένο προγραμματισμό».

Σχετικά Νέα