Χίος:Επιθέσεις ακροδεξιών κατά του προσφυγικού καταυλισμού και σε αλληλέγγυους

43020fb0dd23c058bd996eef48f95f52Δύο επιθέσεις με μολότοφ σημειώθηκαν σε διάστημα 4 ωρών στον καταυλισμό της Σούδας στη Χίο την Πέμπτη με αποτέλεσμα να καούν ολοσχερώς δυο σκηνές. Δύο αλληλέγγυοι τραυματίστηκαν από επίθεση ακροδεξιών

Σοβαρά επεισόδια, για δεύτερο συνεχόμενο βράδυ, σημειώθηκαν την Πέμπτη στον καταυλισμό της Σούδας στην πόλη της Χίου. Άγνωστοι πέταξαν μολότοφ μέσα στον καταυλισμό, με αποτέλεσμα να καεί ένα μέρος του κέντρου φιλοξενίας.

Όλα ξεκίνησαν όταν, στις 8 περίπου το βράδυ, έπεσαν δυο μολότοφ μέσα στον καταυλισμό. Αποτέλεσμα της ρίψης των μολότοφ ήταν να καούν ολοσχερώς δυο σκηνές.

Λίγη ώρα μετά, η είδηση της ρίψης των μολότοφ προκάλεσε τη διαμαρτυρία  αλληλέγγυων πολιτών που έπαιρναν μέρος εκείνη την ώρα στην πορεία για το Πολυτεχνείο και οι οποίοι συνέχισαν να πορεύονται προς τον καταυλισμό.

Λίγα μέτρα πριν από την είσοδο όμως σε αυτόν, τους σταμάτησαν άνδρες των ΜΑΤ που επιχειρούσαν στην περιοχή. Ακολούθησε η αποχώρηση των αλληλέγγυων γύρω στις 22:30, ενώ, σύμφωνα με τον σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, κατά την παραμονή τους εκεί υπήρξαν φραστικοί διαπληκτισμοί με άτομα που κινούνται στον ακροδεξιό χώρο και οι οποίοι είχαν στο μεταξύ συγκεντρωθεί.

Μισή ώρα αργότερα, έπεσαν κι άλλες μολότοφ μέσα στον καταυλισμό. Αποτέλεσμα 150 περίπου πρόσφυγες, κυρίως οικογένειες με παιδιά να εγκαταλείψουν τις σκηνές και να ζητήσουν προστασία στο κοντινό κτήριο της Ιχθυόσκαλας.

Γύρω στα μεσάνυχτα, δυο αλληλέγγυοι που βρίσκονταν με τις οικογένειες των προσφύγων ενώ αποχωρούσαν δέχθηκαν την επίθεση 30 ακροδεξιών , οι οποίοι και τους ξυλοκόπησαν.

Μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείου της Χίου όπου και παρέμειναν έως τις 2 τα ξημερώματα. Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και ένας πρόσφυγας, ο οποίος δέχθηκε επίθεση από ακροδεξιούς στο κέντρο της πόλης, κοντά στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Χίου.

Σχετικά Νέα