Χάος στα βρετανικά αεροδρόμια λόγω ομίχλης(Βίντεο)

Με πολύωρες καθυστερήσεις αναχωρούν τα αεροσκάφη – Τεράστια ταλαιπωρία και για Έλληνες ταξιδιώτες – Έως και τέσσερις ώρες αργότερα από την προγραμματισμένη αναμένονται στην Αθήνα πτήσεις από Λονδίνο και Μάντσεστερ

Πολύωρες καθυστερήσεις και μεγάλη ταλαιπωρία περίμενε σήμερα χιλιάδες ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο, λόγω πολύ πυκνής ομίχλης που έχει καλύψει το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου. Τουλάχιστον 50 πτήσεις ακυρώθηκαν και δεκάδες άλλες καθυστέρησαν να απογειωθούν λόγω των καιρικών φαινομένων, ενώ το αεροδρόμιο του City αναγκάστηκε να τροποποιήσει δρομολόγια.
Με μεγάλες καθυστερήσεις αναχωρούν από τη Μ. Βρετανία και οι πτήσεις προς την Ελλάδα : Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τρεις πτήσεις που αναμένονταν από Μάντσεστερ και Λονδίνο στο Ελευθέριος Βενιζέλος από τις 5 έως τις έξι το απόγευμα σήμερα αναμένεται τελικά να προσγειωθούν με καθυστέρηση μισής έως και τεσσάρων ωρών. Το ίδιο αναμένεται ότι θα συμβεί και με τις πτήσεις από τη Μ.Βρετανία που είχαν προγραμματισμένη ώρα άφιξης στην Ελλάδα τουλάχιστον έως τις δέκα το βράδυ. Σημειώνεται ότι αυτή την περίοδο οι πτήσεις από τη Βρετανία προς την Ελλάδα φθάνουν πλήρεις, αφού πολλοί φοιτητές επιστρέφουν για τις γιορτές στην Ελλάδα. Το ίδιο συμβαίνει με εκατοντάδες χιλιάδες άλλους ταξιδιώτες που μετακινούνται λόγω των εορτών.

Προβλήματα στις πτήσεις λόγω της ομίχλης συμβαίνουν και στα αεροδρόμια του Gatwick, Birmingham and Manchester, ενώ μια πτήση της British Airways αναγκάστηκε να προσγειωθεί στη Σκωτία.

Θυμωμένοι και ταλαιπωρημένοι επιβάτες παραπονέθηκαν πως αναγκάστηκαν να περιμένουν για ώρες, χωρίς κανείς να τους ενημερώσει για την κατάσταση, ενώ μέσα σε όλο αυτό το χάος, έχει ανακοινωθεί και 48ωρη απεργία των υπαλλήλων αποσκευών, σε 18 αεροδρόμια της Μεγάλης Βρετανίας, για τις 23 Δεκεμβρίου.

Σχετικά Νέα