Φ. Χάμοντ: Είναι αναγκαίο ένα νέο τραπεζικό σύστημα στη Βρετανία μετά το Brexit

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας κατά την διάρκεια ομιλίας του ενώπιον παραγόντων της αγοράς, δήλωσε ότι ένα νέο σύστημα που θα επιτρέπει στις τράπεζες της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συνεργάζονται μετά το Brexit είναι αναγκαίο ώστε να αποφευχθεί η διάσπαση των αγορών.

«Ο κατακερματισμός των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών θα οδηγήσει σε χαμηλότερης ποιότητας, ακριβότερα προϊόντα για όλους τους ενδιαφερόμενους», προειδοποίησε.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, η μεγαλύτερη χρηματοπιστωτική αγορά της Ευρώπης, αποχωρεί από την Ένωση το 2019 αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο απότομης διακοπής των διασυνοριακών συναλλαγών απουσία νέας εμπορικής συμφωνίας.

Σήμερα, οι τράπεζες και οι εταιρείες ασφαλειών στο Λονδίνο εξυπηρετούν την αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης από μία και μοναδική βάση, αλλά αυτό θα αλλάξει μετά την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ενωση.

«Κατά πρώτον, θα χρειασθούμε μία νέα διαδικασία για την θέσπιση ρυθμιστικού πλαισίου για τις διασυνοριακές συναλλαγές ανάμεσα στην ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Και πρέπει να ανταποκρίνεται στα διεθνή στάνταρντ», δήλωσε ο Philip Hammond.

«Κατά δεύτερον, οι ρυθμίσεις συνεργασίας πρέπει να είναι αμοιβαίες, αξιόπιστες και να δίνουν προτεραιότητα στην χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Είναι πολύ σημαντικό να καθιστούν δυνατή την έγκαιρη και συντονισμένη διαχείριση του ρίσκου και από τις δύο πλευρές».

«Κατά τρίτον, αυτές οι διευθετήσεις πρέπει να είναι μόνιμες και αξιόπιστες για τις επιχειρήσεις που θα υπόκεινται στο καθεστώς αυτό», κατέληξε ο Φίλιπ Χάμοντ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα