Φ.Γεννηματά:Την τιμή της Ευρώπης σώζουν οι απλοί Έλληνες πολίτες

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι μια κυβέρνηση χωρίς συνοχή, χωρίς κύρος, χωρίς προοπτική. Το λάθος Μουζάλα είναι σίγουρα ολίσθημα, έχει ζητήσει συγγνώμη. Ο κ. Καμμένος εκβιάζει στην πιο δύσκολη στιγμή για τη χώρα». Αυτό σχολίασε η Φώφη Γεννηματά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την υπόθεση Μουζάλα ξεκινώντας την ομιλία της στη ημερίδα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ για τις μεταρρυθμίσεις στο κοινωνικό κράτος.1726422

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι δεν αισθάνεται πως αυτό που συμβαίνει στην Ειδομένη τιμά τη χώρα κι ότι αντίθετα είναι ντροπή.

«Την τιμή της Ευρώπης σώζουν οι απλοί Έλληνες πολίτες που, αν και ταλαιπωρημένοι και οι ίδιοι μετά από 6 χρόνια μνημόνια, βρίσκουν τη δύναμη να συμπαρασταθούν στους πρόσφυγες, στην πράξη και όχι στα λόγια. Απλοί πολίτες που καλύπτουν το κενό και την παντελή απουσία της κυβέρνησης», επεσήμανε η κ. Γεννηματά και τόνισε ότι στη Σύνοδο Κορυφής αύριο και μεθαύριο, «η κυβέρνηση έχει μια τελευταία ευκαιρία να υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα, τα κυριαρχικά δικαιώματα και την εθνική γραμμή που χαράχτηκε στη συνάντηση των αρχηγών. Μέχρι σήμερα δεν έχει ισχύσει τίποτα από όσα συμφωνήσαμε».

«Τονίζω ιδιαίτερα τα θέματα των εθνικών συμφερόντων διότι η σιωπή του πρωθυπουργού στη Σμύρνη, οι ασάφειες στην συμφωνία με την Τουρκία και οι κίνδυνοι που αναδύονται για το Ελσίνκι είναι ανησυχητικά φαινόμενα σε σχέση με την υπεράσπιση πάγιων θέσεών μας στην εξωτερική πολιτική», υπογράμμισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας ότι «το καράβι είναι ακυβέρνητο και το πλήρωμα σε ανταρσία. Η κρίση της κυβέρνησης δεν μπορεί να μετατραπεί σε εθνική κρίση. Καλείται ο Πρωθυπουργός να δώσει λύση».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Νέα