Δημοσιεύθηκε στις: Τε, Ιούλ 20th, 2016

Φ.Γεννηματά: Τσίπρας και Μητσοτάκης επιδιώκουν την πόλωση και τον διχασμό

1736878Υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός επικαλούμενος την απλή αναλογική «ναρκοθετεί την διακυβέρνηση της χώρας»

Επίθεση τόσο στον πρωθυπουργό και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε την Τετάρτη η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, με αφορμή το θέμα του εκλογικού νόμου.

«Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης είναι όψεις του ίδιου νομίσματος. Αρνούνται πεισματικά τον διάλογο. Δεν θέλουν συμφωνία για τον εκλογικό νόμο. Κόντρα στην θέληση των πολιτών για εθνική συνεννόηση, επιδιώκουν την πόλωση και τον διχασμό», δήλωσε.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός επικαλούμενος την απλή αναλογική ναρκοθετεί την διακυβέρνηση της χώρας, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την εμμονή στο bonus των 50 εδρών, αρνείται την αναλογικότητα και την ισοδυναμία της ψήφου των πολιτών.

«Κάνουν λάθος βέβαια αν νομίζουν πως ο καθένας για λογαριασμό του θα σημαδέψει τα χαρτιά των πολιτικών εξελίξεων. Έχουν γνώση οι φύλακες-πολίτες και θα τους κλείσουν τον δρόμο», τόνισε η κυρία Γεννηματά και επανέλαβε και προς την κυβέρνηση και τη ΝΔ, την πρόσκληση-πρόκληση για πάγωμα της διαδικασίας και συζήτηση από μηδενική βάση για κοινής αποδοχής εκλογικό νόμο.

«Η πρότασή του ΠΑΣΟΚ είναι ολοκληρωμένη και αξιόπιστη. Είναι εδώ και δείχνει το δρόμο», υπογράμμισε.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo