Φ. Γεννηματά: Η χώρα κινδυνεύει να μετατραπεί σε αρένα λάσπης

«Η χώρα κινδυνεύει με ευθύνη συγκεκριμένων πολιτικών δυνάμεων να μετατραπεί σε αρένα λάσπης. Δυστυχώς, βαδίζουμε προς εκλογές με τους πιο αρνητικούς όρους, σε τοξικό κλίμα που καλλιεργείται συστηματικά». Σ΄αυτή την επισήμανση, μεταξύ άλλων, προχώρησε η Φώφη Γεννηματά κατά τον χαιρετισμό της στο συνέδριο της ΟΤΟΕ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε την ανάγκη Εθνικής Συνεννόησης για τα μεγάλα εθνικά, οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα του τόπου. Ασκώντας κριτική στη κυβέρνηση υποστήριξε ότι η πανηγυρίζει για τα υπερπλεονάσματα στον Προϋπολογισμό που βάζουν τη θηλιά στον λαιμό της χώρας, υπονομεύουν την ανάπτυξη, οδηγούν σε διάλυση το Κοινωνικό Κράτος. «Δυστυχώς, για τον κ.Τσίπρα, οι Έλληνες καταλαβαίνουν ότι οι βάρβαροι είναι εδώ, είναι η ίδια η πολιτική του που φτωχοποιεί όλο και περισσότερους. Του παίρνει 10 και τους επιστρέφει 1», τόνισε η κ. Γεννηματά, απαντώντας στη χθεσινή αναφορά του πρωθυπουργού.

Ταυτόχρονα, επέκρινε τη ΝΔ λέγοντας ότι εκμεταλλεύεται την αποτυχία των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ για να πετύχει τη συντηρητική παλινόρθωση. «Υπόσχεται ανάπτυξη για τους λίγους, χωρίς δίκτυ προστασίας για όσους έχουν ανάγκη. Αμφισβητεί εργασιακά δικαιώματα, εξαγγέλλει νέες περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες. Πρόκειται για δύο εξίσου συντηρητικές πολιτικές. Δυο όψεις του ίδιου αδιεξόδου.Ο τόπος χρειάζεται Πολιτική Αλλαγή και ριζική αλλαγή πολιτικής», σημείωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και πρόσθεσε ότι «ο τόπος χρειάζεται στρατηγική για την έξοδο από την κρίση. Σχέδιο που να ενώνει και εμπνέει τους Έλληνες για την εφαρμογή του».

Μίλησε για την ανάγκη να αλλάξει ο αποικιακός, όπως είπε νόμος για τις διοικήσεις των τραπεζών, καθώς θεωρεί ότι «είναι αδιανόητο σε ορισμένες τράπεζες που μεγάλο μέρος των μετοχών κατέχει το Δημόσιο, μέσω του ΤΧΣ, να «κάνουν κουμάντο» ξένα στελέχη που φυσικά ούτε καν ιδιώτες μετόχους δεν εκφράζουν».

«Αυτή δεν είναι αριστερή πολιτική, πιο δεξιά … πεθαίνεις», ανέφερε η κυρία Γεννηματά.

Όσον αναφορά το μεγάλο θέμα των τραπεζών με τα «κόκκινα δανεία» και τους μαζικούς πλειστηριασμούς η κ. Γεννηματά ανέπτυξε τη θέση του Κινήματος Αλλαγής: «υπάρχει ανάγκη εξυγίανσης των Τραπεζών από τα «κόκκινα δάνεια», ώστε να μπορούν αυτές και πάλι να χρηματοδοτήσουν την οικονομία, τις επιχειρήσεις, τα νοικοκυριά. Λύση, όμως, δεν αποτελούν οι μαζικοί και «τυφλοί» πλειστηριασμοί ακόμη και της Α’ κατοικίας των μικρών δανειοληπτών, όπως επιλέγει η Κυβέρνηση. Με άρση μάλιστα της προστασίας του Νόμου 3869 του ΠΑΣΟΚ.Έχουμε προτείνει και επιμένουμε. Να περιέλθουν τα «κόκκινα δάνεια» -ιδιαίτερα των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών- στην διαχείριση ειδικού πιστωτικού Ιδρύματος (Bad Bank) , που θα δημιουργηθεί με δημόσια και ιδιωτικά κεφάλαια, με σκοπό μια συγκροτημένη πολιτική αναδιάρθρωσης και επιβίωσης των επιχειρήσεων. Έχουμε προτείνει για τα στεγαστικά δάνεια, τον χωρισμό της οφειλής σε ενήμερη και παγωμένη. Η αποπληρωμή της ενήμερης οφειλής να συνεπάγεται αυτόματη διαγραφή της παγωμένης. Φυσικά με προστασία της Α’ κατοικίας για τους μικρούς και μεσαίους δανειολήπτες που έπληξε η κρίση. Χαίρομαι γιατί ενώ όταν καταθέσαμε τις προτάσεις μας αντιμετωπίσαμε επιφυλάξεις σήμερα ΟΛΟΙ συζητούν «λύσεις» που εντάσσονται στην ίδια λογική. Επισημαίνω ότι σε ανάλογη λογική κινείται και η σχετική πρόταση του Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Νέα