Φ.Γεννηματά: Δραπέτης της ευθύνης ο Α.Τσίπρας

«Ο κ. Τσίπρας για άλλη μια φορά γίνεται δραπέτης της ευθύνης» επισημαίνει σε δήλωσή της, με αφορμή το διάγγελμα του Πρωθυπουργού, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Η κ. Γεννηματά καταλογίζει στον Πρωθυπουργό ότι κάθε φορά που είναι ώρα για δράση, επιλέγει την απόδραση.

«Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες. Την πρώτη φορά με το δημοψήφισμα η χώρα βρέθηκε στα πρόθυρα του Grexit και του απόλυτου χάους. Τώρα αντί να αξιοποιήσει το εθνικό κεφάλαιο που δημιουργήθηκε από την στάση των πολιτικών δυνάμεων και των κοινωνικών εταίρων, ο κ. Τσίπρας επικαλείται τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, για να προκηρύξει εκλογές. Η μικροκομματική στόχευση είναι εξόφθαλμη. Βιάζεται», διευκρινίζει.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καταλογίζει στον Πρωθυπουργό ότι δεν τον ενδιαφέρει να πατήσει η χώρα σε στέρεο έδαφος αλλά να μην προλάβουν να φτάσουν στα νοικοκυριά, στους αγρότες, στους συνταξιούχους, στους επαγγελματίες, οι οδυνηρές συνέπειες των μέτρων που υπέγραψε.

«Σήμερα επιχείρησε ο κ. Τσίπρας να παρουσιάσει μια εικονική πραγματικότητα. Θα αναφερθούμε σε αυτή αναλυτικά τις επόμενες μέρες. Τίποτα όμως δεν μπορεί να κρύψει ότι η απόφαση του Πρωθυπουργού για εκλογές είναι ομολογία αδυναμίας. Αδυναμίας και όχι αποφασιστικότητας όπως ισχυρίζεται ο κ. Πρωθυπουργός», σχολιάζει η κ. Γεννηματά.

Συνεχίζοντας, κάνει λόγο για ανικανότητα της κυβέρνησης να διαπραγματευτεί αλλά και να βελτιώσει ακόμα και αυτά που η ίδια υπέγραψε.

«Εμείς θα δώσουμε δυναμικό παρών στις εκλογές. Το ανανεωμένο ΠΑΣΟΚ, με νέο ύφος, νέο λόγο, νέες προτάσεις, νέα πρόσωπα στα ψηφοδέλτιά του, θα συγκρουστεί με τις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού και με όλες τις εκδοχές του αριστερού λαϊκισμού. Με τη συσπείρωση πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που εκφράζουν τον ευρύτερο χώρο της Δημοκρατικής Παράταξης, διαμορφώνουμε έναν τρίτο εναλλακτικό πόλο στο πολιτικό μας σύστημα» υπογραμμίζει η κ. Γεννηματά.

«Καλούμε τις Ελληνίδες, τους Έλληνες, τη νέα γενιά να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια» καταλήγει.

Σχετικά Νέα