Φ. Γεννηματά: «Δεν είμαι Τσίπρας. Ούτε παζάρια κάνω, ούτε αλισβερίσια»

«Όποιος λοξοκοιτάζει προς Τσίπρα ή Μητσοτάκη δεν έχει θέση ανάμεσά μας», τονίζει η κ. Γεννηματά, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Τα Νέα».
«Δεν είμαι Τσίπρας. Ούτε παζάρια κάνω ούτε αλισβερίσια», επισημαίνει ενώ απαντά στους ισχυρισμούς του Θανάση Θεοχαρόπουλου περί ανταλλαγμάτων για την καταψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Μιλώντας μάλιστα για την διαγραφή του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, επισημαίνει ότι η ψήφος του δεν ήταν «απλά “ναι” σε μια κακή συμφωνία, αλλά και στήριξη στην κυβέρνηση Τσίπρα».
Σε όσους υποστηρίζουν την ανάγκη δημιουργίας ενός «προοδευτικού μετώπου» με τον ΣΥΡΙΖΑ απαντά: «Η προσπάθειά τους να προσδώσουν στις προσωπικές αυτές επιλογές προσχηματικά ιδεολογικά και πολιτικά χαρακτηριστικά δεν πείθει κανέναν».
«Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε χωρίς το ΠΑΣΟΚ αλλά ούτε μόνο με το ΠΑΣΟΚ», υπογραμμίζει αναφερόμενη στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής ενώ παραδέχεται πως «Η πολυκομματική λειτουργία του Κινήματος Αλλαγής μέχρι σήμερα δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μας».
«Το Κίνημα Αλλαγής γεννήθηκε για να λειτουργεί ως ένας δυναμικός, δημοκρατικός πολιτικός φορέας και δεν θα επιτρέψω να αναιρεθεί αυτό το βασικό χαρακτηριστικό», υπογραμμίζει.
Επισημαίνει δε ότι σέβεται την αυτοτέλεια όλων, όμως «τα κόμματα πρέπει να κάνουν βήματα πίσω για να μπορέσει ο ενιαίος πια στη λειτουργία του φορέας να κάνει το μεγάλο βήμα μπροστά».

Σχετικά Νέα