Φ.Γεννηματά: Για να παραμείνουν στην εξουσία οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα έδωσαν όλα

gen2-536x330Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει η Φώφη Γεννηματά σημειώνοντας πως «για να παραμείνουν στην εξουσία, οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ τα έδωσαν όλα, όπως ακριβώς τα ζήτησε ο κ. Σόιμπλε». «Αναρωτήθηκα στη Βουλή πού οδηγεί η δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση: Σε μέτρα κάβα ή σε μνημόνιο για πάντα; Η απάντηση δεν άργησε να έρθει. Με τον πιο επίσημο τρόπο, η απόφαση του EUROGROUP διέλυσε τις αυταπάτες. Και μέτρα κάβα και μνημόνιο για πάντα. Η Ελλάδα μπαίνει σε μόνιμη επιτροπεία.

Ο Μόνιμος Μηχανισμός Αυτόματων Περικοπών θα εφαρμόζεται οριζόντια, επί δικαίους και αδίκους, με το πάτημα ενός κουμπιού. Και θα περικόπτονται πρώτα απ’ όλα και χωρίς «υπερήφανες διαπραγματεύσεις, μισθοί και συντάξεις». Και μάλιστα αυτός ο μηχανισμός θα ισχύει για πολλά χρόνια και θα ενεργοποιείται ερήμην της Βουλής σε προσυμφωνημένα πεδία.

Ένα ακόμη σοβαρό πλήγμα για το Κοινοβούλιο, ένα ακόμα πλήγμα για τη Δημοκρατία μας.

Δέσμευσαν τη χώρα με πρόβλεψη Συμπληρωματικού Μνημονίου, με μέτρα που θα εντείνουν την φτώχεια και τα οποία καθορίζονται άμεσα ως προαπαιτούμενα.

Προχωρούν στην άμεση ψήφιση της φοροκαταιγίδας των έμμεσων φόρων, της διάταξης για την πώληση των κόκκινων δανείων (με προσωρινή μόνο προστασία της Α’ κατοικίας ως 31/12/2017) και το νέο Υπερταμείο Αποκρατικοποίησεων, το οποίο ουσιαστικά θα ελέγχεται από την Τρόικα» τονίζει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Αναφερόμενη στο χρέος τονίζει: «Το αίτημά τους για κούρεμα – ριζική απομείωση, το έκαναν γαργάρα. Πήραν μόνο μια υπόσχεση από τους εταίρους για παραμετρικές αλλαγές μετά το 2018, και μάλιστα με την υποχρέωση πρόσθετων μέτρων για να εφαρμοσθούν. Πολύ πιο πίσω δηλαδή και από την απόφαση του Eurogroup του 2012. Πέσαμε όπως δυστυχώς είχα προβλέψει στη Βουλή και «στην Σκύλλα και στην Χάρυβδη»».

Σχετικά Νέα