Φ.Γεννηματά: Απαράδεκτες και προκλητικές οι δηλώσεις του τουρκικού ΥΠΕΞ

imagehandlerΗ πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προειδοποιεί ότι «σπασμωδικές αντιδράσεις που χαρακτηρίζονται από αμηχανία» θα μπορούσαν να τραυματίσουν καίρια τα συμφέροντα μας

«Οι δηλώσεις του κ. Ερντογάν και η ανακοίνωση του Τουρκικού ΥΠΕΞ είναι απολύτως απαράδεκτες και προκλητικές» δήλωσε σήμερα η Φώφη Γεννηματά, σχολιάζοντας τις νέες προκλήσεις από τη γειτονική μας χώρα.

Με μία προκλητική ανακοίνωση το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών έκανε σήμερα λόγο για ζήτημα κυριότητας με νησίδες και βραχονησίδες στο Αιγαίο και θέμα με τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Στην ίδια ανακοίνωση χαρακτηρίζονται αναληθείς οι καταγγελίες περί μεταβίβασης της κυριαρχίας νησιών ή νησίδων στο Αιγαίο σε άλλη χώρα μετά το έτος 2003.

Όπως τονίζει η κυρία Γεννηματά, αυτές οι δηλώσεις «απορρέουν από αντιλήψεις, που είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο και τις αρχές της καλής γειτονίας, μπορούν να οδηγήσουν σε επικίνδυνα αδιέξοδα και σε εντάσεις που ζημιώνουν τις διμερείς σχέσεις και κλονίζουν τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή»

«Η Ελλάδα ως ανεξάρτητη, κυρίαρχη και Δημοκρατική Ευρωπαϊκή χώρα στηρίζει την ακεραιότητά και τις διεθνείς της σχέσεις στις Διεθνείς Συμβάσεις, τις οποίες τηρεί με απαρέγκλιτη συνέπεια και στους κανόνες του διεθνούς δικαίου.
Στο πλαίσιο αυτό η Ελλάδα πρέπει να κινείται με σωφροσύνη και αποφασιστικότητα, διότι σπασμωδικές αντιδράσεις που χαρακτηρίζονται από αμηχανία και έλλειψη αυτοπεποίθησης θα μπορούσαν να τραυματίσουν καίρια τα συμφέροντα μας», συμπληρώνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σχετικά Νέα