Φόβοι για βύθιση πλοιάριου γεμάτο με μετανάστες στις Μπαχάμες

Λίγο… αργά φαίνεται ότι εκφράστηκαν φόβοι των αμερικανικών και βραζιλιάνικων αρχών για ένα πλοιάριο με 19 μετανάστες από τις Μπαχάμες, καθώς το πλοίο έχει εξαφανιστεί εδώ και 1,5 μήνα στην προσπάθεια να φτάσει παράνομα στις ΗΠΑ.

«Πιθανολογούμε ότι πήραν ένα πλοιάριο που ναυάγησε μετά τον απόπλου από τις Μπαχάμες» ενώ κατευθύνονταν στις ΗΠΑ, ανέφερε ο επίσημος ενημερωτικός ιστότοπος Portal Brasil.

Στην ανακοίνωση των βραζιλιάνικων αρχών διευκρινίζεται ότι οι οικογένειές τους δεν έχουν καμία επαφή μαζί τους από τις 6 Νοεμβρίου. Επισήμως πάντως, το υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας «δεν επιβεβαιώνει ότι οι Βραζιλιάνοι επιβιβάστηκαν στο πλοιάριο».

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της χώρας «δεκάδες άλλοι άνθρωποι» επέβαιναν στο σκάφος.

«Η πρεσβεία της Βραζιλίας στο Νασάου, στις Μπαχάμες και το προξενείο της Βραζιλίας στο Μαϊάμι, στις ΗΠΑ, βρίσκονται σε επαφή με τις οικογένειες και τις αρχές (των ΗΠΑ και των χωρών της Καραϊβικής) προκειμένου να εντοπιστούν οι αγνοούμενοι», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Το υπουργείο Εξωτερικών δεν αποκλείει την πιθανότητα να έχουν συλληφθεί οι 19 Βραζιλιάνοι, όμως δεν έχει κάποια επίσημη πληροφόρηση ακόμη για το θέμα.

Σχετικά Νέα