Δημοσιεύθηκε στις: Πε, Σεπ 15th, 2016

Φονική σύγκρουση τρένων στο Πακιστάν

Locals look at the wreckage after two trains collided near Multan, Pakistan September 15, 2016. REUTERS/Khalid Chaudry  FOR EDITORIAL USE ONLY. NO RESALES. NO ARCHIVES

Ταχεία με προορισμό το Καράτσι συγκρούστηκε με φορτηγό τρένο στην περιοχή Πουντζάμπ του κεντρικού Πακιστάν νωρίς σήμερα το πρωί με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον έξι άνθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 150, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Geo TV.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,το Express Awam συγκρούστηκε με σταθμευμένο φορτηγό τρένο σε απόσταση περίπου 25 χλμ. από την πόλη Μουλτάν, ανέφερε το Geo TV, το οποίο επικαλείται τοπικούς αξιωματούχους. Τέσσερα βαγόνια ανατράπηκαν.

Υπήρξε μια καθυστέρηση στην ανταπόκριση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης λόγω της αργίας του Άιντ στο Πακιστάν, μια κυρίως μουσουλμανική χώρα 190 εκατομμυρίων κατοίκων.

Περίπου δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά.

Το σιδηροδρομικό δίκτυο του Πακιστάν, που η κατασκευή του ανάγεται στην εποχή της αποικιοκρατίας, έχει ανάγκη επισκευών έπειτα από δεκαετίες υποεπένδυσης και κακής συντήρησης.

Περίπου 130 άνθρωποι σκοτώθηκαν τον Ιούλιο του 2005 όταν ένα τρένο συγκρούστηκε με ένα άλλο σε έναν σταθμό στην επαρχία Σιντχ και ένα τρίτο τρένο έπεσε πάνω στα δύο προηγούμενα

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo