Φαναράς κατά Ντάισενμπλουμ: Δες πρώτα τα δικά σου δεν είσαι για αναλύσεις.

Σκληρότατη κριτική στην επίθεση του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ κατά των χωρών του ευρωπαϊκού νότου ο γνωστός επικεφαλής εταιρείας δημοσκοπήσεων και πολιτικός αναλυτής Στράτος Φαναράς σε κείμενο που ανήρτησε στη σελίδα του στο Facebook.

O κ. Φαναράς συγκεκριμένα έγραψε:

«Επειδή ορισμένοι ρωτούν καλοπροαίρετα τι ενοχλεί στις δηλώσεις του Γερούν ας το σοβαρέψουμε λοιπόν:

1. Όταν έχεις πάθει τον ανερμήνευτο και έχεις γνωρίσει την εκλογική συντριβή στη χώρα σου μόλις μια εβδομάδα πριν, κρατάς λίγο χαμηλότερα τους τόνους στην ανάλυση σου για το κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι τρίτων χώρων. Δες πρώτα τα δικά σου, δεν είσαι και στην καλύτερη φόρμα για αναλύσεις.
2. Όταν η βασική τουριστική σου βιομηχανία στηρίζεται στα drugs και στα “κορίτσια” δεν παραδίδεις μαθήματα χρηστής “διασκέδασης” στους νότιους, που τους περιγράφεις με αυτό τον όρο, ως κλιματολογικό φαινόμενο.
3. Δεν είναι τα ποτά και οι “γυναίκες” που έφαγαν τα λεφτά των επιδοτήσεων. Είναι το ανύπαρκτο σχέδιο αναδιάρθρωσης της αγροτικής παραγωγής που οδήγησε την αγροτική τάξη στον μικροαστικό παράδεισο των πολυκατοικιών της Αθήνας και της “ασφάλειας” του white collar.
Και εδώ οι ευθύνες για τη χρόνια παραποίηση της οικονομικής πραγματικότητας αλλά και την έλλειψη στρατηγικού σχεδίου ισόρροπης ανάπτυξης στην ενιαία οικονομική ζώνη, βαρύνει εκτός από το εγχώριο πολιτικό προσωπικό και κάτι τύπους σαν τον Γερούν, το Μπαρόζο και τις λοιπές “ηγετικές” προσωπικότητες της τελευταίας εικοσαετίας».

Σχετικά Νέα