Δημοσιεύθηκε στις: Σα, Ιούλ 2nd, 2016

Φίλης:Απλή αναλογική για γνήσια λαϊκή εκπροσώπηση

ηγφυη«Με την κυβερνητική νομοθετική πρωτοβουλία θεσπίζεται ουσιαστικά για πρώτη φορά στη χώρα μας η απλή αναλογική και αναγνωρίζεται στους νέους το δικαίωμα ψήφου από τα 17 χρόνια. Πρόκειται για αλλαγές που αναβαθμίζουν τη δημοκρατία και σηματοδοτούν την προσπάθεια να ενισχυθεί η αξία της ψήφου και να ανακοπεί το κύμα εκλογικής αποχής και απαξίωσης της πολιτικής» αναφέρει ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

«Για μεν τη ΝΔ και τους δορυφόρους της, κόμματα και πρόσωπα, ήταν αναμενόμενη η αρνητική στάση. Ελπίζουμε η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να αντιληφθεί ότι η εκβιασμένη ψήφος, με σχήματα ενισχυμένης αναλογικής, δεν οδηγεί στην πολιτική σταθερότητα» δηλώνει.

Αντιθέτως, υποστηρίζει, δημιουργεί αλαζονεία, αυταρχισμό και πελατειακό κράτος, όλα αυτά που απομάκρυναν τον πολίτη από την πολιτική και οδήγησαν την χώρα στην κρίση.

«Αυτά πρέπει να υπερβούμε για να γυρίσουμε σελίδα. Είναι η γνήσια καταγραφή της λαϊκής θέλησης, που διαμορφώνει δυνατότητες για στέρεες προγραμματικές συγκλίσεις, που θα υπηρετούν ριζικά διαφορετικές, κοινωνικά-πολιτικά, προτάσεις. Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας» καταλήγει ο κ. Φίλης.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo