Δημοσιεύθηκε στις: Πα, Ιούλ 29th, 2016

Υπ.Παιδείας:Νέα ψεύδη και ανακρίβειες της ΝΔ για την Ιδιωτική Εκπαίδευση

Ypourgeio_PAIDEIAS_Ktirio_1366356799Για προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης κάνει λόγο το υπουργείο Παιδείας αναφερόμενο στην ανακοίνωση της ΝΔ και σε δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή για άρθρο νομοσχεδίου του υπουργείου σχετικά με την ιδιωτική εκπαίδευση.

«Με νέα ψεύδη και ανακρίβειες η ΝΔ διά του κ. Φορτσάκη και η εφημερίδα Καθημερινή με το σημερινό της πρωτοσέλιδο επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη αναφορικά με το άρθρο για την ιδιωτική εκπαίδευση που κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας. Τόσο ο κ. Φορτσάκης όσο και η εφημερίδα διαπράττουν το πρωτοφανές: αναλύουν και σχολιάζουν άρθρο νόμου που αφορά στην ιδιωτική εκπαίδευση το οποίο όμως είναι διαφορετικό από αυτό που έχει κατατεθεί στη Βουλή!» αναφέρει σε ανακοίνωση του υπουργείο. Παράλληλα, σημειώνει ότι «Δεν θα πρέπει να προξενεί εντύπωση βέβαια, το γεγονός ότι στην πραγματικότητα αυτές οι τοποθετήσεις αναμασούν αυτούσιες τις σχετικές ανακοινώσεις της ηγεσίας του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων (ΣΙΕΙΕ), αποκαλύπτοντας τις σχεδόν αιμομικτικές σχέσεις της ηγεσίας της ΝΔ και του φιλικού της τύπου με σκληρά και πολύ ισχυρά συντεχνιακά συμφέροντα».

Σύμφωνα με το υπουργείο «αυτά που ισχυρίζονται, δεν έχουν βέβαια καμία σχέση με το άρθρο νόμου που έχει κατατεθεί στη Βουλή από τον Υπουργό Παιδείας. Το συγκεκριμένο άρθρο προβλέπει ότι τα ιδιωτικά σχολεία μπορούν να πραγματοποιούν οποιαδήποτε εκπαιδευτική δράση πέραν του υποχρεωτικού ωρολογίου προγράμματος με μία προϋπόθεση: να τη δηλώνουν, ώστε, το Υπουργείο Παιδείας να ελέγχει τα τυπικά προσόντα των διδασκόντων και τους όρους εργασίας τους, προκειμένου, να χτυπηθεί η μαύρη εργασία και η φοροδιαφυγή. Επίσης, το άρθρο δεν αφαιρεί τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να απολύουν εκπαιδευτικούς με μία προϋπόθεση που ισχύει σε όλα τα πολιτισμένα κράτη: Να αιτιολογούν επαρκώς την απόλυση».

Τέλος, η ανακοίνωση αναφέρει: «Βέβαια η καλομαθημένη συντεχνία των ιδιοκτητών έχει εξεγερθεί διότι οι κύριοι αυτοί δεν θέλουν ούτε την αξιολόγηση ούτε να τους ελέγχει κανείς, θέλουν όμως τα σχολεία τους να εκδίδουν ισότιμους τίτλους σπουδών με τα δημόσια. Και σε αυτή τους την προσπάθεια έχουν αρωγούς τους συνήθεις: τη ΝΔ και εκείνα τα «πρόθυμα» ΜΜΕ που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να γράψουν οτιδήποτε για ένα νόμο χωρίς να θεωρούν απαραίτητο να αναφέρονται στον ίδιο το νόμο. Αρκεί να έχουν διαβάσει τις ανακοινώσεις του ΣΙΕΙΕ …»

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo