Δημοσιεύθηκε στις: Τρ, Ιούλ 26th, 2016

Υπ. Εργασίας για τα Λιπάσματα Καβάλας: Ας αποφασίσει επιτέλους η ΓΣΕΕ ποιο δρόμο θα ακολουθήσει

vfl«Το υπουργείο Εργασίας ασχολήθηκε με κάθε τρόπο με το θέμα εδώ και πολλούς μήνες και έχει καταγγείλει με σαφήνεια τις επιλογές που ακολουθεί η επιχείρηση», αναφέρει η απάντηση του υπουργείου στις καταγγελίες της ΓΣΕΕ

 

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας:

«Μετά από τόσο καιρό αναβρασμού σχετικά με τα όσα λαμβάνουν χώρα στο εργοστάσιο Φωσφορικών Λιπασμάτων Καβάλας, η ΓΣΕΕ έλυσε τη σιωπή της και καταγγέλλει την κυβέρνηση ως παρατηρητή στο εν λόγω θέμα.

Να θυμίσουμε στη ΓΣΕΕ, για να μην επαναλαμβανόμαστε, ότι το Υπουργείο Εργασίας ασχολήθηκε με κάθε τρόπο με το θέμα εδώ και πολλούς μήνες και έχει καταγγείλει με σαφήνεια τις επιλογές που ακολουθεί η επιχείρηση.

Άλλωστε η στάση και οι σχετικές ανακοινώσεις του Υπουργείου προκάλεσαν τα συγχαρητήρια του Σωματείου Υπαλλήλων & Εργατοτεχνιτών Βιομ. Λιπασμάτων Ν. Καρβάλης Καβάλας με χαρακτηριστικό τον τίτλο στο από 19/7/16 δελτίο τύπου (του σωματείου) που αναφέρει: «Το πόρισμα του υπουργείου Εργασίας, ας γίνει «οδηγός» για την επόμενη μέρα στη μοναδική λιπασματοβιομηχανία της χώρας».

Δυστυχώς το νομοθετικό πλαίσιο που έχει υφανθεί τα τελευταία χρόνια από τις κυβερνήσεις Σαμαρά – Βενιζέλου και έχει απορρυθμίσει πλήρως τις εργασιακές σχέσεις, δημιούργησε ένα ευνοϊκό περιβάλλον για αυτού του είδους τις επιχειρηματικές πολιτικές.

Αυτό το νομοθετικό πλαίσιο αγωνίζεται, μέσω των διαπραγματεύσεων που είναι σε εξέλιξη, να αλλάξει η κυβέρνηση.

Ας αποφασίσει επιτέλους η ΓΣΕΕ ποιο δρόμο θα ακολουθήσει και ας σταματήσει να επιλέγει λάθος αντιπάλους.»

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo