Υπ. Δικαιοσύνης για τη λίστα της «Διεθνούς Διαφάνειας»: Τα συγκεκριμένα σκάνδαλα αφορούν προγενέστερα έτη

Το νομοσχέδιο  για το ΑΣΕΠ, το οποίο τελικά πέρασε με απόλυτη πλειοψηφία , ήταν η αφορμή για έντονη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, ιδιαίτερα αφού διεκόπη η ψηφοφορία όταν διαπιστώθηκε ότι έλειπε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Αριστείδης Φωκάς.
Ως αποτέλεσμα, ο πρόεδρος της Βουλής  Νίκος Βούτσης ανακοίνωσε πως από εδώ και πέρα  όλα τα νομοσχέδια θα ψηφίζονται με τη διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας. Η εν λόγω κίνηση προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης.
Οργισμένη αντίδραση  ΝΔ και ΚΙΝ.ΑΛ
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Δένδιας  ξεκαθάρισε ότι η ψηφοφορία δεν μπορούσε να διακοπεί κι ότι το νομοσχέδιο απορρίφθηκε.  Επιπλέον προσέθεσε ότι ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος έκανε χρήση του δικαιώματός του να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία αφού πρώτα ήταν προφανές ότι υπήρχε αρνητικό αποτέλεσμα για την κυβέρνηση.
Ο Ν. Δένδιας σχολίασε ότι ο Γ. Βαρεμένος έπρεπε να έχει ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία πριν την έναρξη της ψηφοφορίας κάνοντας λόγο για «μεθόδευση» πάνω στην «απελπισία» του ενώ ο Νότης Μηταράκης, αναφερόμενος στη δήλωση Φωκά έκανε λόγο για «πλειοψηφία της γκαζόζας»
Στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος σημείωσε ότι υπάρχει «θεμελιώδης παραβίαση του Κανονισμού» κι ότι το νομοσχέδιο «απερρίφθη επί της αρχής» εκτιμώντας ότι «η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση θεσμικής εκκρεμότητας».
Για VAR και γκαζόζες κάνουν λόγο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες
Για «πρωτοφανή πράγματα» έκανε λόγο ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Αριστείδης Φωκάς και εξήγησε την απουσία του από την ψηφοφορία παρατηρώντας ότι… έπινε γκαζόζα και στη συνέχεια πήγε στην τουαλέτα! Μάλιστα, πρόσθεσε και μια προσφιλή στον ίδιο παρομοίωση με το ποδόσφαιρο σχολιάζοντας ότι «στο ποδόσφαιρο ζητάμε VAR για τις επίμαχες φάσες, στο κοινοβούλιο ευτυχώς υπάρχει το βίντεο».
 

Σχετικά Νέα