Δημοσιεύθηκε στις: Πε, Φεβ 18th, 2016

Υπό έλεγχο τίθεται η φωτιά στην ορεινή Τριφυλία

Υπό έλεγχο τίθεται η φωτιά στην ορεινή ΤριφυλίαΥπό έλεγχο τίθεται η φωτιά που ξέσπασε στις 7 βράδυ της Τετάρτης στην τοπική κοινότητα Σελλάς στην ορεινή Τριφυλία, ύστερα από ολονύχτια μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με την πύρινη λαίλαπα, που απείλησε να κάψει το χωριό και έφθασε μέχρι το κοιμητήριο.

«Χθες, χρειάστηκε να γίνει προληπτική εκκένωση του χωριού για λίγες ώρες. Ξημερώνοντας, η κατάσταση ήταν καλύτερη, οι άνθρωποι επέστρεψαν στα σπίτια τους, οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να εξουδετερώνουν τις μικροεστίες. Την κατάσβεση, όμως, δυσχεραίνουν ισχυροί άνεμοι, που πνέουν στην περιοχή, γεγονός που εμπόδισε και τα πυροσβεστικά αεροπλάνα να συνεχίσουν τις ρίψεις νερού σήμερα το πρωί» δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπύραρχος της Π.Υ. Μεσσηνίας Δημήτριος Γεωργανάς.

Στην περιοχή επιχειρούν 19 πυροσβεστικά οχήματα με 50 πυροσβέστες άνδρες και ένα πεζοπόρο τμήμα οκτώ ανδρών.

Η φωτιά έως τώρα έχει κάψει 700 περίπου στρέματα θαμνώδους δασικής έκτασης και λίγα μεγάλα δένδρα (πουρνάρια, πεύκα κι έλατα).

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργανά, «η κατάσταση δεν εμπνέει ανησυχία και σύντομα η φωτιά θα τεθεί υπό πλήρη έλεγχο».

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, περίπου 50 κάτοικοι μεταφέρθηκαν στο κοινοτικό κατάστημα, λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo