Υπουργικό Συμβούλιο με «μυρωδιά»… Καμμένου

Ολοκληρώθηκε το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με κύριο θέμα τον Πάνο Καμμένο και την οικονομία, επιβεβαιώνοντας έτσι τις ασφαλείς πληροφορίες του indicator.gr για το θέμα της συνεδρίασης.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου νωρίτερα στη Βουλή, τη δέσμευση όλων των υπουργών, συνεπώς και του Πάνου Καμένου ότι δεν θα στηρίξει μια πρόταση μομφής της ΝΔ για το ονοματολογικό της πΓΔΜ.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας έθεσε ως κεντρικό πολιτικό ζήτημα την ανάγκη ενότητας της κυβέρνησης, σε μία περίοδο που, όπως είπε, «μπορεί να δρέψει τους καρπούς μίας προσπάθειας 3,5 ετών, καθώς πλέον βρισκόμαστε στη μεταμνημονιακή φάση ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας».

Γι αυτό και ζήτησε από όλους τους υπουργούς να δεσμευθούν ότι δεν υπάρχει σκέψη να ταυτιστούν και δε θα ταυτιστούν ποτέ με τις προσπάθειες της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς να ανατραπεί η κυβέρνηση με αφορμή το ονοματολογικό, αλλά με πραγματική αιτία την επιθυμία τους να ανατρέψουν την πορεία εξόδου από την κρίση με την κοινωνία όρθια. Και ως εκ τούτου, δε θα στηρίξουν ενδεχόμενη πρόταση μομφής της ΝΔ κατά της κυβέρνησης.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες , ένταση που λίγο έλειψε να μετατραπεί σε πραγματικό καυγά προκλήθηκε μεταξύ του υπουργού των Εξωτερικών, και του υπουργού Άμυνας, Πάνο Καμμένο για τις δηλώσεις του τελευταίου που ερμηνεύτηκαν από τον κ. Κοτζιά- ο οποίος μέχρι πρότινος είχε κρατήσει προσεκτική στάση- ως απόπειρα παρέμβασης στην εξωτερική πολιτική της χώρας.

Στα επί μέρους ο πρωθυπουργός, τόνισε ότι για πρώτη φορά η ελληνική Κυβέρνηση κατέθεσε σχέδιο προϋπολογισμού στη διαδικασία του ευρωπαϊκού εξαμήνου, επιβεβαιώνοντας την καθαρή έξοδο της χώρας από την μνημονική επιτροπεία.

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε ότι στο σχέδιο καταγράφεται η πρόθεση της κυβέρνησης:

• Να μην εφαρμοστεί το μέτρο της περικοπής των συντάξεων, με δεδομένο ότι επιτυγχάνεται ο στόχος του 3,5% χωρίς το μέτρο αυτό

• Να εφαρμοστούν τα μέτρα λελογισμένης δημοσιονομικής επέκτασης που εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ

Στο σημείο αυτό ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την εκτίμηση, ότι το σχέδιο της ελληνικής Κυβέρνησης θα γίνει δεκτό από την ευρωπαϊκή επιτροπή .

Τέλος, παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα των νομοθετικών παρεμβάσεων για την υλοποίηση της δημοσιονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης, που εξαγγέλθηκε στη ΔΕΘ με αποκορύφωμα την ψήφιση του προϋπολογισμού ενώ έθεσε ως προτεραιότητα την εκκίνηση των διαδικασιών για την Συνταγματική αναθεώρηση στις αρχές Νοέμβρη, στη βάση των προτάσεων του Ιούλη 2016 και των συμπερασμάτων του εθνικού διαλόγου.

 

Σχετικά Νέα