Υπ.Εργασίας: Δε θα γίνει αποδεκτό το κλείσιμο του εργοστασίου της Softex

Tριμερής συνάντηση μεταξύ των εργαζομένων και της διοίκησης της Softex και του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Εργασίας προκειμένου να συζητηθεί το μέλλον της επιχείρησης.ypourgeio-ergasias21385020672

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από το υπουργείο, η διοίκηση της επιχείρησης εξέφρασε εκ νέου την απόφαση της μητρικής εταιρείας BOLTON GROUP να διακοπεί η λειτουργία του εργοστασίου στην Ελλάδα.

Το υπουργείο από την πλευρά του διατύπωσε τη θέση του ότι η διακοπή των εργασιών και το κλείσιμο του εργοστασίου δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτά με κανέναν τρόπο. Επισήμανε, μάλιστα, ότι η εταιρεία χρησιμοποίησε ως πρόσχημα την πυρκαγιά του Ιουλίου για να κλείσει την μονάδα, σημειώνοντας ότι η αποζημίωση των ασφαλιστικών εταιρειών δεν αφορούσε στην αποκατάσταση των ζημιών αλλά στην απώλεια κερδών και για τούτο θα ζητήσει το πόρισμα της ανάκρισης για την πυρκαγιά.

Το υπουργείο δεσμεύτηκε ότι δεν θα κάνει αποδεκτή καμία απόλυση και θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο πολιτικό και νομικό μέσο για να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο. Παράλληλα τονίζει ότι θα εξετάσει το σύνολο των υποχρεώσεων του Ομίλου στην Ελλάδα σε απευθείας επικοινωνία με το υπουργείο Οικονομικών, ενώ διαμηνύει ότι ο  αγώνας για την επαναλειτουργία του εργοστασίου αρχίζει τώρα.

Σχετικά Νέα