Υπουργείο Ενέργειας: Έκρηξη προκάλεσε το μπλακ άουτ στην Αττική

Σύμφωνα με το υπουργείο η έκρηξη έγινε σε διακόπτη του κέντρου διανομής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης – Η έκρηξη σημειώθηκε στις 14:12 και προκάλεσε βραχυκύκλωμα

Σε έκρηξη που εκδηλώθηκε σε διακόπτη του δικτύου διανομής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Παλλήνης, οφείλεται το μπλακ άουτ που επηρέασε σήμερα το μεσημέρι πολλές περιοχές της Αττικής αναφέρει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η έκρηη σημειώθηκε στις 14:12 «σε διακόπτη του δικτύου διανομής στο ΚΥΤ Παλλήνης και υπήρξε πτώση αγωγού γραμμής μεταφοράς πάνω σε 3 ζυγούς 150 KV του υποσταθμού, προκαλώντας βραχυκύκλωμα».

Το υπουργείο υποστηρίζει ότι το σύστημα προστασίας λειτούργησε άμεσα, «θέτοντας εκτός λειτουργίας τον εξοπλισμό 150 ΚV του ΚΥΤ. Ως συνέπεια διακόπηκε η τροφοδότηση των αναχωρήσεων μέσης τάσης από το ΚΥΤ προς τα δίκτυα διανομής σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Κατά τη στιγμή της βλάβης το φορτίο που διακινείτο στην περιοχή της Αττικής ήταν της τάξης των 2.000 MW και προκλήθηκε απώλεια της τάξης του ενός τρίτου της ισχύος αυτής».

Πότε έγινε η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι απαιτούμενες ενέργειες για την αποκατάσταση της βλάβης ξεκίνησαν αμέσως και ολοκληρώθηκαν στις 16:20 όσον αφορά στο δίκτυο μεταφοράς.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στο σύνολο των περιοχών της Αττικής που επηρεάστηκαν προχώρησε με γοργούς ρυθμούς:

Σχετικά Νέα