Υποτονικό το κλίμα στις ευρωαγορές

Υποτονικό το κλίμα που επικρατεί στις ευρωαγορές σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων.

Πώς κινούνται οι ευρωαγορές

Ο όγκος των συναλλαγών είναι περιορισμένος και οι ευρωπαϊκές αγορές θα κλείσουν νωρίτερα σήμερα. Συγκεκριμένα ο δείκτης του Λονδίνου θα κλείσει στις 14:30 ώρα Ελλάδας και οι υπόλοιπες αγορές στις 15:00.

Το επενδυτικό κοινό, πάντως, εξακολουθεί να ανησυχεί για την πορεία της παγκόσμιας ανάπτυξης και να έχει στραμμένο το βλέμμα του στις εξελίξεις στις ΗΠΑ. Υπενθυμίζεται πως χτες ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν μίλησε με κορυφαίους τραπεζίτες καθώς στα σχέδιά του είναι η πραγματοποίηση συνεδρίασης της «Plunge Protection Team».  Η συγκεκριμένη κίνηση ήρθε μετά την «βουτιά» των δεικτών της Wall Street την Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή ο Dow Jones έχασε 414 μονάδες ή 1,81% στις 22.445, 37 μονάδες και σε εβδομαδιαία βάση υποχώρησε κατά 7% σημειώνοντας τη χειρότερη εβδομάδα της τελευταίας δεκαετίας και συγκεκριμένα από τον Οκτώβριο του 2008.  O S&P 500 σημείωσε πτώση 2,14% στις 2.414,62 μονάδες και στην εβδομάδα έχασε 7%.  Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχώρησε κατά 2,99%, στην εβδομάδα σημείωσε απώλειες 8,2% και εισήλθε στην bear market.

Σχετικά Νέα