«Υπονομευτική η ρητορική του κ. Μητσοτάκη για τη χώρα-Περιμένουμε ευχάριστα για το χρέος μέσα στο 2016»

tzanakopoulos_4-1Η επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα αποτέλεσε ένα παγκόσμιας σημασίας γεγονός, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ.Τζανακόπουλος

Υπογράμμισε μάλιστα πως «έχουμε πολλές πιθανότητες να έχουμε θετικές ειδήσεις για το χρέος πριν το τέλος του χρόνου. Οι συσχετισμοί στην Ευρώπη είναι θετικοί για την ελληνική κυβέρνηση».

«Η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει ότι πρέπει να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα για να έχουμε θετικά αποτελέσματα ως το τέλος του χρόνου» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δεν υπάρχει πρόβλημα με την πορεία των διαπραγματεύσεων, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπογράμμισε πως «τα ανοιχτά ζητήματα είναι το εργασιακό, το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, το δημοσιονομικό, αλλά θα έχουμε συμφωνία με βάση το χρονοδιάγραμμα».

«Η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει τις πρωτοβουλίες που προσπαθούν να ανατρέψουν τις πολιτικές λιτότητας» ανέφερε επισημαίνοντας πως «υπάρχουν υποστηρηκτικές δηλώσεις από πολλούς ευρωπαίους αξιωματούχους και είμαστε κοντά στο να συμφωνήσουμε».

Απολύτως ψευδές το αφήγημα της προηγούμενης κυβέρνησης, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Αν έκλεινε την αξιολόγηση η προηγούμενη κυβέρνηση θα σήμαινε 10 δισ. μέτρα» υπογράμμισε .

Για το Κυπριακό τόνισε πως «σταθερή θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι να υπάρξει συμφωνία των δύο μερών και μετά να υπάρξει πολυμερής διάσκεψη».

Τα βέλη του στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη για τις πρωινές του δηλώσεις του στο National Public Radio (NPR) των ΗΠΑ, έστρεψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Σήμερα για άλλη μία φορά ο κ. Μητσοτάκης με τις δηλώσεις του επέμεινε στην καταστροφολογία, στην κινδυνολογία, αλλά και τον απόλυτο μηδενισμό και την προσπάθεια ακύρωσης των προσπαθειών της ελληνικής κυβέρνησης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος.

«Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη πολιτική γραμμή, η συγκεκριμένη ρητορική του πρόεδρου της ΝΔ και τμήματος της ηγεσίας της, δεν είναι υπονομευτική για την κυβέρνηση, είναι υπονομευτική και επικίνδυνη για τη χώρα», συμπλήρωσε.

«Ο κ. Μητσοτάκης επιθυμεί να προκαλέσει κλίμα αποσταθεροποίησης, ζητώντας συνεχώς εκλογές», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Μόνο ο κ. Μητσοτάκης και μέρος της ηγεσίας της ΝΔ βλέπουν την καταστροφή της χώρας, που επικαλέστηκε και σε πρόσφατη συνάντηση με Άραβες επενδυτές».

 

Σχετικά Νέα