ΥΠΟΜΕΔΙ: Πολιτική υποκρισία της Ν.Δ.

1940417Πολιτική υποκρισία καταλογίζει στη Νέα Δημοκρατία το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «”καταγγέλλει” τον νόμο για τις δημόσιες συμβάσεις, τον οποίο υπερψήφισε στη Βουλή».
«Με τη σημερινή ανακοίνωση για “δήθεν πάγωμα” των δημοσίων έργων διαψεύδουν και τον εαυτό τους. Ξέχασαν φαίνεται ότι είναι οι ίδιοι μαζί με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι τους ΑΝΕΛ και το ΣΥΡΙΖΑ που υπερψήφισαν επί της αρχής τον περασμένο Αύγουστο στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου το Νόμο 4412/2016 για τις Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών. Τον ίδιο Νόμο που σήμερα κατηγορούν», αναφέρει το ΥΠΟΜΕΔΙ.
«Καταλαβαίνουμε την αγωνία τους για την πελατεία των “υμετέρων” δημάρχων και Περιφερειαρχών του παλαιοκομματισμού, του δικτύου των απευθείας αναθέσεων και των πρόχειρων διαγωνισμών σε κάθε τοπική κοινωνία, αλλά και μεγαλοεργολάβων που επί χρόνια είχαν συνηθίσει σε φωτογραφικούς διαγωνισμούς, απευθείας αναθέσεις, κατατμήσεις δημοσίων έργων, κάνοντας πάρτι για τους ολίγους και εκλεκτούς, με τα χρήματα του ελληνικού λαού», συνεχίζει το υπουργείο.
Τονίζει επίσης ότι «η χώρα γυρίζει σελίδα, με όρους διαφάνειας, ισονομίας και σεβασμού στο δημόσιο χρήμα», ενώ σημειώνει ότι «ο Νόμος 4412/2016 εφαρμόζεται από την πρώτη ημέρα και θα συνεχίσει να εφαρμόζεται κανονικά, όσο κι αν αυτό χαλάει τη βολή ορισμένων».
«Φαίνεται ότι, μετά τον ρόλο του συνηγόρου των καναλαρχών, η ΝΔ αναλαμβάνει επαξίως και το ρόλο του συνηγόρου υμετέρων παλαιοκομματαρχών. Σας ευχόμαστε και εις ανώτερα. Θα συνηθίσετε…», καταλήγει το ΥΠΟΜΕΔΙ.

Σχετικά Νέα