Δημοσιεύθηκε στις: Πε, Ιούλ 9th, 2015

Υπερψηφίστικε ο νόμος για την ιθαγένεια

boutsis-varoufakisΠαρά το γεγονός ότι το συγκυβερνών κόμμα των ΑΝΕΛ καταψήφισε τις ρυθμίσεις,τα τέσσερα άρθρα του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια, που τέθηκαν σε ψηφοφορία κατόπιν αιτήματος της Χρυσής Αυγής, ψηφίστηκαν με διευρυμένη πλειοψηφία.

Αναλυτικά η ψηφοφορία:

  • Το άρθρο 1, που σχετίζεται με την απόκτηση της ιθαγένειας από παιδιά νόμιμων μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα, υπερψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού και του ΚΚΕ και του ΠΑΣΟΚ και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Ζουράρις (179). Καταψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, της Χ.Α. και των ΑΝΕΛ (84).

 

  • Το άρθρο 7,που αφορά το καθεστώς εισδοχής πολιτών τρίτων χωρών για εποχική εργασία,υπερψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ, και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Ζουράρις (232). Καταψήφισαν η Χ.Α., οι ΑΝΕΛ και το ΚΚΕ (31).

 

  • Το άρθρο 8,που αναφέρεται σε ρυθμίσεις μεταναστευτικής νομοθεσίας, υπερψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού, του ΚΚΕ και του ΠΑΣΟΚ και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Ζουράρις (179). Καταψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, της Χ.Α. και των ΑΝΕΛ (84).

 

  • Το άρθρο 10, που τροποποιεί διατάξεις οι οποίες αφορούν σε επίδοση απορριπτικών αποφάσεων χορήγησης ιθαγένειας ή ασύλου και απομάκρυνσης από τη χώρα, υπερψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού, του ΚΚΕ και του ΠΑΣΟΚ και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Ζουράρις (179). Καταψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, της Χ.Α. και των ΑΝΕΛ (84).

Δεν έλαβαν μέρος στη διαδικασία ψηφοφορίας της Βουλής:O πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος και οι βουλευτές του κόμματος, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Μαρία ΚόλλιαΤσαρουχά καιΈλενα Κουντουρά.

Αξίζει να σημειωθεί πως απο την ψηφοφορία ήταν απούσα η  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,Ραχήλ Μακρή,κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες προκάλεσε την δυσαρέσκεια των βουλευτών του κόμματος.

 

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo