Υπερψηφίστηκε η ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας

Δεκτά κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής έγιναν τα μέτρα ανακούφισης που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υπέρ των χαμηλοσυνταξιούχων.

Ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας τέθηκε η τροπολογία για το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους, η οποία και έλαβε την έγκριση του σώματος με ονομαστική ψηφοφορία.

Η ΝΔ ψήφισε «παρών», ενώ η Ένωση Κεντρώων απείχε, όπως άλλωστε έκανε γνωστό ο πρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Λεβέντης.

Υπέρ ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ και Ανεξάρτητοι Έλληνες, «παρών» δήλωσε η Ν.Δ., ενώ απείχαν από την ψηφοφορία το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων.

Στην ψηφοφορία έλαβαν μέρος 254 βουλευτές. «Ναι ψήφισαν» 195 βουλευτές και «παρών» 59 βουλευτές.

Από την ονομαστική ψηφοφορία απουσίαζαν 14 βουλευτές από τη ΝΔ, ο Χρήστος Μιχαηλίδης από τον ΣΥΡΙΖΑ (ασθενής), η Φώφη Γεννηματά από το ΠΑΣΟΚ (απουσιάζει στις Βρυξέλλες), πέντε βουλευτές από τη Χρυσή Αυγή, τρεις από το ΚΚΕ, οκτώ από το Ποτάμι, οκτώ από την Ένωση Κεντρώων και τέσσερις ανεξάρτητοι βουλευτές.

Στόχος της ονομαστικής ψηφοφορίας ήταν να τοποθετηθούν τα κόμματα και το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους να ψηφιστεί με μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

 

Αντίστοιχη θα είναι και η διαδικασία για το μέτρο αναστολής της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που έχουν πληγεί από την προσφυγική κρίση. Η συγκεκριμένη τροπολογία θα κατατεθεί στο νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα που ψηφίζεται την προσεχή Δευτέρα και θα ζητηθεί επίσης ονομαστική ψηφοφορία από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά Νέα