Δημοσιεύθηκε στις: Πα, Νοέ 6th, 2015

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

Δίχως διαρροές για τη συμπολίτευση υπερψηφίστηκε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης με το δεύτερο πακέτο προαπαιτουμένων της τρόικας. Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκε το σύνολο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων. «Παρών» δήλωσε το Ποτάμι και τα υπόλοιπα κόμματα καταψήφισαν.

Στην ψηφοφορία επί των άρθρων η  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Άννα Βαγενά και οι περισσότεροι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων καταψήφισαν τη ρύθμιση (άρθρο 53) που παρατείνει μέχρι τις 31 Ιανουαρίου του 2016 την υποχρέωση προσκόμισης φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Τη διάταξη υπερψήφισε αντίθετα η βουλευτής των ΑΝΕΛ και η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά. Η ρύθμιση για το Μέγαρο Μουσική εγκρίθηκε, πάντως, αφού την υπερψήφισαν όλα τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης πλην της Χρυσής Αυγής.

Η ΝΔ καταψήφισε όλα τα άρθρα του πολυνομοσχεδίου πλην της διάταξης για το Μέγαρο Μουσικής. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) καταψήφισε όλα τα άρθρα, πλην δύο άρθρων που αφορούν εκπαιδευτικά ζητήματα (39 και 44) και του άρθρου για το μέγαρο μουσικής. Τα ίδια άρθρα υπερψήφισε και το ΚΚΕ το οποίο δήλωσε επίσης «παρών» στα άρθρα που αφορούν τη διαχείριση αποβλήτων (31) καθώς και εκπαιδευτικά ζητήματα (42, 44). Το Ποτάμι υπερψήφισε μόνο τα άρθρα για τη διαχείριση των αποβλήτων (31) καθώς και για εκπαιδευτικά ζητήματα (39, 44). Η Ένωση Κεντρώων υπερψήφισε μόνο το άρθρο 35, 39 και 53.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo