Τ. Χριστοδουλοπούλου: Η απάντηση είναι να αναζητήσουμε υπερβάσεις

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου, μιλώντας στον realfm 97.8, ανέφερε ότι: «Μια συμφωνία που θα φέρει τόσα δεινά σε συγκεκριμένες κοινωνικές κατηγορίες, δεν πρέπει να την κλείσει αυτή η κυβέρνηση. Αυτό το έχω πει και το έχουν πει όλοι. Αυτό, όμως, προϋποθέτει ότι θα δούμε τη συμφωνία ως ένα σύνολο».

Αυτό που μπορούμε σε κάθε περίπτωση να πούμε είναι ότι είναι μια δύσκολη συμφωνία και αυτό νομίζω το κατανοεί ο καθένας από το χρόνο που έχει περάσει για να καταλήξουν τα μέρη σε κάποιο τελικό συμπέρασμα, τόνισε η αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην υπουργός.

Πρόσθεσε, παράλληλα, ότι αυτή η συμφωνία είναι αποτέλεσμα ενός στυγνού εκβιασμού που κάνουν οι δανειστές προς την κυβέρνηση. «Σε έναν πολιτικό εκβιασμό αυτό που πρέπει να συζητηθεί είναι τι κάνεις. Δεν είναι μόνο θέμα της κυβέρνησης νομίζω», ανέφερε.

«Στο αδιέξοδο δεν είναι η απάντηση να υπογράψουμε το αδιέξοδο. Η απάντηση είναι να αναζητήσουμε υπερβάσεις, θα τις βρούμε ως κοινωνία. Όχι, όμως, να πετροβολάμε προς την ίδια κατεύθυνση», απάντησε, στο ερώτημα αν αποκλείει να φτάσουμε σε ένα καλοκαίρι του 2015, αν επιμείνουν οι δανειστές.

Ερωτηθείσα αν η υπέρβαση θα μπορούσε να είναι εκλογές ή δημοψήφισμα, η ίδια είπε: «Αυτό δεν μπορώ ούτε να το αποκλείσω, ούτε να το προτείνω, γιατί αυτή τη στιγμή είναι εκτός της ημερήσιας διάταξης».

Σχετικά Νέα