Τ.Αλεξιάδης:«Δεν θα υπάρξει φορολογική επιβάρυνση χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων»

foroΜιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξει φορολογική επιβάρυνση χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων και περιουσιών,ενώ ξεκαθάρισε ότι οι αλλαγές στο φορολογικό θα είναι λογικές και στόχο θα έχουν να μεταφέρουν φορολογικό βάρος στα υψηλά εισοδήματα, ενώ παράλληλα γνωστοποίησε ότι  οι κλίμακες για το φορολογικό θα καθοριστούν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Σχετικά με το θέμα των αποδείξεων, σημείωσε ότι “για το 2015 εξακολουθούμε να τις συγκεντρώνουμε αλλά για το 2016 εξετάζεται το να «χτίζεται» το αφορολόγητο μόνο με τη χρήση πλαστικού χρήματος”.

“Για όσους χρησιμοποιούν το πλαστικό χρήμα θα προβλέπονται και μπόνους με επιπλέον φοροελάφρυνση, ενώ αναζητείται τρόπος να αυξηθεί και το κίνητρο για τους επαγγελματίες”, πρόσθεσε ο κ.Αλεξιάδης.

Με αυτόν τον τρόπο και μόνο θα αναγνωρίζονται δαπάνες όπως οι ιατρικές, και έφερε σαν παράδειγμα τους γιατρούς οι οποίοι, όπως είπε ο κ.Αλεξιάδης, κατάφεραν με ευκολία να ενταχθούν στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, άρα θα μπορέσουν να ενταχθούν και στο σύστημα της ηλεκτρονικής πληρωμής.

Για τον ΦΠΑ στα νησιά ο κ. Αλεξιάδης παρατήρησε ότι θα γίνει προσπάθεια να καθοριστούν ελαφρυντικά μέτρα για τα νησιά όπου καταργείται η έκπτωση.Σε ό,τι αφορά τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση σημείωσε ότι το θέμα δεν έχει λήξει και ότι εξετάζεται, ενώ προανήγγειλε αποφάσεις την επόμενη εβδομάδα.

Σχετικά Νέα