Τόσκας:Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ενεργοποιημένοι πυρήνες του ISIS

dcgfgfO αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Αγορά» ξεκαθαρίζει ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ενεργοποιημένοι πυρήνες του ISIS,τονίζοντας πως ακόμα κι αν πέρασαν τέτοια άτομα από τη χώρα μας, οι μουσουλμανικές κοινότητες στην ελληνική επικράτεια αποτελούνται από φιλήσυχους ανθρώπους που καταδικάζουν αυτές τις ενέργειες.

Ο κ.Τόσκας σημειώνει  ότι η Ελλάδα είναι πολύ ασφαλής διότι δεν έχει ιστορία αποικιοκρατική ή ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Άλλοι προκαλούν τους πολέμους και εμείς δεχόμαστε τις συνέπειες, σύμφωνα με τον ίδιο. Ωστόσο, σημειώνει, παίρνουμε μέτρα πρόληψης, συνεργαζόμενοι με τις χώρες στις οποίες έγιναν οι βομβιστικές επιθέσεις.

Σχετικά με τις προσφυγικές ροές ο κ. Τόσκας, σχολιάζοντας τη στάση της ΝΑΤΟϊκής δύναμης στο Αιγαίο, τονίζει ότι θα έπρεπε να έχει περισσότερο ενεργή δράση ως προς την επιτήρηση και εκφράζει την πεποίθηση ότι σύντομα θα γίνει έτσι, διαφορετικά θα «είναι η πρώτη ΝΑΤΟϊκή επιχείρηση που δεν ολοκληρώθηκε σύμφωνα με την προβλεπόμενη εντολή που της δόθηκε».

Για την τεράστια προσφορά και γνώση στο προσφυγικό ζήτημα, εκθείασε, κλείνοντας, τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα και χαρακτήρισε τη βοήθεια του πολύτιμη και εξαιρετική στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Όπως σημείωσε, πρέπει να ενισχυθεί το υπουργείο του με τους κατάλληλους μηχανισμούς ώστε να υποστηριχθεί η προσπάθειά του σε ατομικό και κυβερνητικό επίπεδο.

Σχετικά Νέα