Τόνι Μπλερ: Το Λονδίνο θα πρέπει να καθυστερήσει το Brexit

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι έτοιμη προκειμένου να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις σχετικά με τους όρους του διαζυγίου με την ΕΕ και να αποφύγει τον κίνδυνο να αποχωρήσει χωρίς να έχει επιτευχθεί συμφωνία.

Ο Μπλερ, που διατέλεσε πρωθυπουργός της χώρας με το Εργατικό Κόμμα το διάστημα 1997-2007, επισήμανε ότι η αποχώρηση από την ΕΕ χωρίς την ύπαρξη συμφωνίας θα ήταν ένα «ολέθριο πλήγμα» και ότι ανησυχεί για το μέλλον της χώρας του περισσότερο από ποτέ.

«Θα πρέπει αυτή τη στιγμή να σχεδιάσουμε (τις ενέργειές μας) για το ενδεχόμενο να παραταθεί η διορία του Μαρτίου του 2019… κατευθυνόμαστε στον Μάρτιο του 2019 χωρίς να έχουμε σαφή διαπραγματευτική θέση» υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός σε μια ομιλία που εκφώνησε στο κεντρικό Λονδίνο.

Όπως συμπλήρωσε, αυτό «ισοδυναμεί με το να διεξάγουμε διαπραγματεύσεις ενώ βρισκόμαστε στον τελευταίο όροφο ενός ουρανοξύστη και “απειλούμε” να πηδήξουμε από το παράθυρο εάν δεν εισακουστούν τα αιτήματά μας. Το όλο θέμα έχει καθυστερήσει τόσο που έχει καταστείλει την οργή μας».

Σχετικά Νέα