Δημοσιεύθηκε στις: Πε, Ιούλ 21st, 2016

ΤΩΡΑ-Επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στους δρόμους του Παρισιού

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα αντιτρομοκρατική επιχείρηση της αστυνομίας στην περιοχή Argenteuil, βορειοδυτικό προάστιο του Παρισιού.

Σύμφωνα με το Reuters, οι δυνάμεις ασφαλείας διεξάγουν έρευνα στην περιοχή έπειτα από ανώνυμο τηλεφώνημα. Η συνοικία συνορεύει με το Dassault, περιοχή που είναι γνωστή και ως «ισλαμική».

Γαλλικά Μέσα από την πλευρά τους, κάνουν λόγο για μεγάλη επιχείρηση στην οποία συμβάλλει και αστυνομικό ελικόπτερο, ενώ χρήστες στο Twitter αναφέρουν ότι η αστυνομία έχει κλείσει περιμετρικά την περιοχή και έχει απαγορεύσει την κυκλοφορία.

640x640

REUTERS/Charles Platiau

To RT αναφέρει ότι έχουν γίνει 20 συλλήψεις, ωστόσο αξιωματούχοι αναφέρουν ότι η έρευνα δεν συνδέεται με την επίθεση στη Νίκαια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο συγκεκριμένο προάστιο του Παρισιού, καθώς τον περασμένο Μάρτιο, η γαλλική αστυνομία συνέλαβε τον Ρεντά Κρικέ, ο οποίος κρίθηκε ότι είχε εμπλακεί στο σχεδιασμό των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι και φαίνεται ότι συνδεόταν και με τον Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, τον εγκέφαλο του μακελειού στη γαλλική πρωτεύουσα.

 

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo