Τσακαλώτος:Μη ρεαλιστική η θέση της Γερμανίας σχετικά με το ελληνικό χρέος

eukleidis-tsakalotosΗ αντίθεση της Γερμανίας με την ελάφρυνση του χρέους συγκρούεται με την απαίτησή της να μετέχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ξεκαθάρισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στο Bloomberg

Η αντίθεση της Γερμανίας με την ελάφρυνση του χρέους συγκρούεται με την απαίτησή της να μετέχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ξεκαθάρισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στο Bloomberg. Ο Σόιμπλε πιστεύει ότι το πρόγραμμα «θα δουλέψει, το ΔΝΤ θα μετέχει και δεν θα υπάρξει μεγάλη ελάφρυνση χρέους», είπε ο Έλληνας υπουργός. «Κάτι θα πρέπει να δώσει εδώ και νομίζω ότι βαθιά μέσα στην καρδιά του το καταλαβαίνει αυτό».

«Είναι πανούργος πολιτικός. Βρίσκεται τριγύρω για πολύ καιρό. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν καταλαβαίνει ότι δεν μπορείς να έχεις και τα τρία αυτά», είπε. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παρομοίασε την Ελλάδα με μια γαζέλα που προσπαθεί να αποφύγει να παγιδευτεί από δυο ελέφαντες που τσακώνονται, σε αυτή την περίπτωση τη Γερμανία και το ΔΝΤ.

«Πρέπει να πιέσουμε τους ανθρώπους να κάτσουν κάτω και να βρουν μια λύση», τόνισε. Όσον αφορά στο ΔΝΤ ο κ. Τσακαλώτος εκτίμησε ότι το Ταμείο θέλει να ενταχθεί στο πρόγραμμα και έχει μέχρι τέλος του έτους να αποφασίσει εάν θα συμμετάσχει.

Σχετικά Νέα