Τσακαλώτος:Η αξιολόγηση έκλεισε,εγκρίθηκε η εκταμίευση της δόσης – δεν υπάρχει καμιά εκκρεμότητα

tsakalotos_neo6Την ουσιαστική ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών μετά το τέλος της συνάντησης των διοικητών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) στο Λουξεμβούργο.

Όπως είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, η απόφαση των διευθυντών του ESM απλώς θα επικυρωθεί αύριο, αφού πλέον δεν υπάρχει κανένα θέμα που να παραμένει ανοικτό.

«Στην προηγούμενη συνάντησή μου με τον Πιερ Μοσκοβισί εξηγήσαμε ότι έχουν αλλάξει πολλά από πέρυσι: έχει ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, έχει ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση και έχουμε μια συμφωνία για το χρέος. Κατανοώ ότι για πολλούς Έλληνες και Ελληνίδες τα πράγματα είναι ακόμη πάρα πολύ δύσκολα. Περάσαμε πολλά δύσκολα μέτρα και αισθάνομαι την ανάγκη να πω ότι ο επόμενος χρόνος πρέπει να είναι όχι μόνο ο χρόνος που βγαίνουμε από την κρίση με ανάπτυξη, αλλά που δίνουμε έμφαση στα ποιοτικά στοιχεία αυτής της ανάπτυξης. Στα θέματα της Δικαιοσύνης, στα θέματα των εργασιακών σχέσεων, σε θέματα οικολογικά» πρόσθεσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σύμφωνα με τον υπουργό «η ανάπτυξη πρέπει να είναι τελείως διαφορετική από αυτή που είχαμε πριν από το 2008, που μας έφερε στην κρίση. Πρέπει να είναι μια ανάπτυξη που να βασίζεται σε ένα τελείως διαφορετικό μοντέλο, κι αυτό το μοντέλο, για μια κυβέρνηση της Αριστεράς, δεν μπορεί να είναι παρά ένα: αυτό που σέβεται τους εργαζόμενους, που εξασφαλίζει το ότι όταν θα έρθει η ανάπτυξη τα καλά θα μοιραστούν στους πολλούς, μια ανάπτυξη που θα σέβεται και το περιβάλλον».

«Είπαμε και με τον Πιερ Μοσκοβισί, ότι προσβλέπουμε σε μια συνεργασία, όπως είχαμε, αλλά με μια διαφορετική ατζέντα για το μέλλον» κατέληξε ο κ. Τσακαλώτος.

Σχετικά Νέα