Τσακαλώτος:«Ενόψει Eurogroup απαραίτητη η ψήφιση της συμφωνίας»

images

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στη συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής για την συμφωνία χρηματοδότησης της χώρας υπογράμμισε «Δεν θέλω να πιστέψω ότι εκτός από κάποιες δυνάμεις εκτός χώρας, υπάρχουν και εδώ κάποιοι που θέλουν να μας πάνε σε δάνειο – γέφυρα» .

Ο Υπουργός εισηγήθηκε στις Επιτροπές την ψήφιση του νομοσχεδίου ως κατεπείγοντος, προειδοποιώντας πως αν δεν ψηφιστεί σήμερα, θα αναγκαστεί να αποδεχθεί αύριο στο Eurogroup τη λύση του δανείου – γέφυρα.
Παράλληλα,ο κ.Τσακαλώτος πρόσθεσε «Είχαμε εντολή από Κοινοβούλιο να διαπραγματευτούμε μια νέα συμφωνία. Κάναμε το χρέος μας και νομίζω πως όποια κι αν είναι η θέση του καθενός δεν πρέπει να υπάρχει κανένας που να δουλεύει για γέφυρα. Πρέπει αύριο να πάω στο Eurogroup γιατί αρχίζουν οι άλλες Βουλές» .
Επιπλέον,είπε«Αν αύριο δεν υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup, η Φινλανδία δεν θα ψηφίσει και θα πάμε σε δάνειο – γέφυρα. Όσοι θέλουν να το ρισκάρουν μπορούν να καταψηφίσουν το αίτημα μας για το κατεπείγον».
Υπογράμμισε μάλιστα ότι χρειάζονται 19 βήματα για να φτάσουμε στην πρώτη πληρωμή του ομολόγου της ΕΚΤ στις 20 Αυγούστου, ενώ αποκάλυψε πως «ρωτήσαμε τον ESM αν υπάρχει πρόβλεψη για δάνειο-γέφυρα αν δεν πετύχουμε τη συμφωνία. Μας απάντησαν ότι δεν υπάρχει άλλο σχέδιο. Είναι αυτό με τα 19 βήματα που τελειώνει στις 19 Αυγούστου».

Η πλειοψηφία των κομμάτων αποδέχθηκε το αίτημα. Υπέρ ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ποτάμι, Ανεξάρτητοι Έλληνες και ΠΑΣΟΚ, ενώ καταψήφισαν Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ.

Σχετικά Νέα