Τσακαλώτος:Για πρώτη φορά αναγνωρίστηκε ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο

eukleidis-tsakalotos

O υπουργός Οικονομικών,Ευκλείδης Τσακαλώτος,κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τα αποτελέσματα του Eurogroup,έκανε λόγο για ένα «πολύ σημαντικό βήμα μπροστά» .

Συγκεκριμένα,ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε  ότι ήταν μία απόφαση που είχε και συμβιβασμούς και πρόσθεσε: «Κατανοούμε πλήρως ότι επειδή αυτό το πακέτο για το χρέος δεν βοηθάει έναν φτωχό άνθρωπο που δεν τα βγάζει πέρα. Έχω πλήρη επίγνωση αυτού του πράγματος. Η επιτυχία, όσο είναι επιτυχία, θα φανεί σε βάθος χρόνου».

Παράλληλα,ο κ.Τσακαλώτος ανέφερε«είχαμε τρεις στόχους για αυτό το Eurogroup. Ο πρώτος ήταν να εξασφαλίσουμε την εκταμίευση που πηγαίνει πακέτο με την πρώτη αξιολόγηση. Ο δεύτερος ήταν να μπορέσουμε με την αξιολόγηση να μπούμε και στη νομισματική χαλάρωση της ΕΚΤ που ελπίζουμε ότι θα έρθει πολύ γρήγορα. Ο τρίτος στόχος ήταν να έχουμε μία συμφωνία για το χρέος» ανέφερε..

«Δεν αμφισβητείται από κανέναν ότι η αξιολόγηση τελείωσε και ότι θα γίνει η εκταμίευση της δόσης» υπογράμμισε και συνέχισε:

«Για πρώτη φορά υπάρχει μία επίσημη αναγνώριση από το Eurogroup και από τους θεσμούς ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Αυτό πια έχει καταγραφεί επισήμως και έχει αναγνωριστεί και στο κείμενο του Eurogroup και στη συνέντευξη Τύπου που έγινε μετά τη συνεδρίαση».

«Ως αποτέλεσμα αυτής της αναγνώρισης, έχουμε ένα πλαίσιο που πρέπει να αντιμετωπίσει τη μη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Αυτό το πλαίσιο, για πρώτη φορά, ορίζει το τι σημαίνει αναγκαιότητα. Μέχρι τώρα είχαμε τη δέσμευση ότι κάτι θα γίνει αν χρειαστεί. Η τεράστια διαφορά τώρα είναι ότι έχουμε έναν ορισμό του τι σημαίνει αν χρειαστεί» σημείωσε.

Σχετικά Νέα