Τσίπρας: 20 Σεπτέμβρη τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν

«Γιατί για μας η κυβέρνηση δεν είναι αυτοσκοπός για να αναπαράγουμε συμφέροντα και ανισότητες αλλά το οχυρό της μάχης ενάντια στα μεγάλα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα που θέλουν να επιστρέψουν για να πάρουν εκδίκηση. Και αυτό το οχυρό δεν θα το παραδώσουμε. Θα το υπερασπιστούμε και θα το κρατήσουμε» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από την Καλαμάτα (της ομιλίας προηγήθηκε παρέμβαση από την επικεφαλής των Πρασίνων Σκα Κέλερ).

Όπως είπε «κάθε μέρα που περνάει οι διαχωριστικές γραμμές γίνονται όλο και πιο σαφείς. Από τη μια μεριά οι δυνάμεις της χρεοκοπίας, οι δυνάμεις της διαφθοράς, της διαπλοκής, των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, οι δυνάμεις της ολιγαρχίας με επικεφαλής την ΝΔ και τον κύριο Μειμαράκη. Και από την άλλη μεριά οι δυνάμεις της εργασίας, της ισότητας, της διαφάνειας, του αγώνα κόντρα στην διαφθορά, στη φοροδιαφυγή με μπροστάρη τον ΣΥΡΙΖΑ».

Εκτίμησε ότι πολλές ευρωπαϊκές δυνάμεις αλλάζουν τη στάση τους απέναντι στην Ελλάδα και αναγνωρίζουν την ελληνική τραγωδία. Καταλαβαίνουν ότι η πολιτική της λιτότητας δεν μπορεί να συνεχιστεί γιατί μπορεί να στοιχίσει το ίδιο το μέλλον της Ευρώπης.

Απάντησε στην κατηγορία ότι η διακυβέρνησή του κόστισε 90 δισ. ευρώ λέγοντας ότι «ακόμη και ένα παιδί καταλαβαίνει ότι τα 86 δις που εξασφαλίσαμε από τη νέα Συμφωνία δεν αποτελούν παράαναχρηματοδότηση του ελληνικού χρέους και μάλιστα με καλύτερους όρους από όσους θα πετύχαινε ποτέ η ΝΔ, με χαμηλότερα επιτόκια και μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αποπληρωμής, ενώ ταυτόχρονα τα τμήμα των χρημάτων αυτών θα χρησιμοποιηθεί για τη λύση του προβλήματος των κόκκινων δανείων».

Επανέλαβε ότι «η επιστροφή της Νέας Δημοκρατίας θα σημάνει ταυτόχρονα και την ριζική αλλαγή πλεύσης στη διαπραγμάτευση. Την επιστροφή στην πολιτική υποστήριξη των συμφερόντων της ολιγαρχίας στη χώρα μας. Γιατί έχουμε μπροστά μας πολλά και μεγάλα ζητήματα ανοιχτά. Πέρα από το μεγάλο θέμα του χρέους και των κόκκινων δανείων έχουμε την μεγάλη διαπραγμάτευση για την προστασία της πρώτης κατοικίας, τις διαπραγματεύσεις για το νέο καθεστώς ρύθμισης της αγοράς εργασίας. Και φυσικά το μεγάλο θέμα της διαπραγμάτευσης για να ενισχυθεί ο αγροτικός κόσμος».

Ειδική αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στις εξελίξεις αναφορικά με την έρευνα της λίστας Λαγκάρντ: «είναι ο καθαρός αέρας του ΣΥΡΙΖΑ που κάνει τα στόματα να ανοίγουν και τη Δικαιοσύνη απερίσπαστη να προχωρά κάνοντας τη δουλειά της. Ηδη ο δημιουργός της λίστας Λαγκάρντ στέλνει νέες πληροφορίες και μηνύματα μέσω της κατάθεσης του στους Έλληνες Εισαγγελείς. Να μην διανοηθεί λοιπόν κανείς να παρέμβει στο έργο της δικαιοσύνης. Ο ΣΥΡΙΖΑ κι εγώ προσωπικά θα είμαστε οι εγγυητές της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης που τιμά το καθήκον και την αποστολή της».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του έδωσε και το δίλημμα: στις 20 Σεπτέμβρη τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν, είπε προσθέτοντας ότι έχει «τη βεβαιότητα ότι η νίκη την επόμενη Κυριακή θα είναι του ΣΥΡΙΖΑ. Θα είναι του λαού μας».

Σχετικά Νέα